Yllätysten mango-suklaakakku

  • 30 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

37 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

10-12 annosta
  • 3 kananmuna
  • 3 dl sokeri
  • ½ dl vehnäjauho
  • ½ dl perunajauho
  • ½ dl sokeroimaton kaakaojauhe
  • 1 tl leivinjauhe
  • voi
  • korppujauho
  • 1 dl maito
  • 3 tl vaniljasokeri
  • 4 liivatelehti
  • 2 ½ dl kuohukerma
  • 4 dl vispikerma
  • 200 g maitorahka
  • 4 (75 g/kpl) Cloetta SPRINKLE Crunchy mango -suklaa
  • 1 tl vaniljasokeri
  • sokeri
  • 425/230 g mangoviipale sokeriliemessä
  • ½ dl vesi
  • 1 dl mangosose
  • marenki
  • 5-6 ananaskirsikka

Cloettan uusi mangosuklaa taipuu herkulliseksi kakuksi. Kokeile ja ihastu!

Yllätysten mango-suklaakakku
10-12 annosta

Pohja:

3 munaa
2 dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vuokaan:

voita ja korppujauhoja

Kostutus:

1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Täyte:

4 liivatelehteä
2 ½ dl kuohu- tai vispikermaa
200 g maitorahkaa
3 (75 g/kpl) Cloetta SPRINKLE Crunchy mango -suklaalevyä
2 tl vaniljasokeria
½-¾ dl sokeria
425/230 g mangoviipaleita sokeriliemessä, valutettuna
½ dl vettä

Pinnalle:

4 dl vispikermaa
1 dl mangososetta
sokeria maun mukaan
1 tl vaniljasokeria
1 (75 g/kpl) Cloetta SPRINKLE Crunchy mango -suklaalevy
muutama marenki
5-6 ananaskirsikkaa

mangosuklaakakku_4_web_D4S1166_240416-Edit

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti sekoittaen.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 20 cm. Paista 150-175 -asteisessa uunissa noin puoli tuntia, tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta.

Vuoraa paistovuokaa suuremman kakkuvuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla.
Leikkaa kakku kahteen kerrokseen ja laita alempi osa vuoan keskelle. Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon maitorahka.
Paloittele Cloetta SPRINKLE Crunchy mango -suklaalevyt syvälle lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
Kääntele sulanut suklaa täytteeseen. Mausta vaniljasokerilla ja sokerilla.
Paloittele joukkoon pieniksi kuutioiksi valutetut mangopalat.
Kuumenna vesi kiehuvaksi esimerkiksi juomalasissa mikroaaltouunissa. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita liemi tasaiseksi.
Kaada liivateneste täytteeseen ohuena nauhana sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan ja nosta keskelle vuokaa toinen kakkupohja. Kostuta se maidolla.
Nosta kakku kelmulla tai foliolla suojattuna jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli hyytymään.

Irrota kakku vuoasta veitsellä irti pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille.

Vaahdota vispikerma ja ota siitä kolmasosa sivuun. Sekoita pienempään määrään mangosose ja mausta makusi mukaan sokerilla ja vaniljasokerilla.
Levitä mangokermavaahto kakun keskelle ilmavasti.

Pursota loput kermavaahdosta kakun reunoille.
Leikkaa Cloetta SPRINKLE Crunchy mango suklaa rouheeksi työlaudalla ja ripottele kakun päälle.

Murusta päälle vielä muutama marenki ja laita reunoille ananaskirsikoita.

Säilytä kylmässä tarjoiluhetkeen saakka.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä