Toffee-aprikoosikakku

  • 15 min Työaika
  • 2 h 20 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

10 arvostelua. Keskiarvo: 3.3/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Tämä makea juhlakakku sopii vaikkapa kevään juhlapöytään. Pehmeä aprikoosin makuinen pohja on saanut pinnalleen ihanan toffeetäytteen. Koristele kakku tuoreilla marjoilla tai myslipatukoilla.

Advertising information

Ainekset

8 annosta
Pohja:
  • 6 Cloetta Fruity Bite Apricot -myslipatukka
  • 50 g (sulatettu) voi
  • 50 g aprikoosimarmeladi
Täyte
  • 5 liivatelehti
  • 2 ½ dl vaahtoutuva vaniljakastike
  • 2 tl vaniljasokeri
  • 250 g mascarponejuusto
  • 700-800 g makeutettu kondensoitu maito
  • ½ dl vesi
Pinnalle
  • 1 dl kuohukerma
  • vispikerma
  • 2 rkl tomusokeri
  • 1 tl vaniljasokeri
  • 1 Cloetta Fruity Bite Apricot -myslipatukka

Valmistusohje

  • Hienonna Fruity Bite Apricot -myslipatukat tehosekoittimessa ja sekoita joukkoon sulatettu voi ja aprikoosimarmeladi.
  • Painele seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle.
  • Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia ja valmista sillä aikaa täyte.
  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  • Vaahdota vaniljakastike ja vatkaa joukkoon vaniljasokeri, mascarponejuusto ja karamellisoitu kondensoitu maito.
  • Kuumenna vesi kiehuvaksi esimerkiksi juomalasissa mikroaaltouunissa ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.
  • Sekoita tasaiseksi.
  •  Sekoita tasaiseksi.
  • Tarkista maku.
  • Kaada seos vuokaan myslipatukkapohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  • Irrota hyytynyt kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen.
  • Siirrä tarjoiluvadille.
  • Vaahdota kerma ja mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla.
  • Pursota kermaruusukkeita kakun pinnalle.
  • Leikkaa jokaisen kermaruusukkeen keskelle viipale myslipatukkaa.
  • Tarjoa!

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä