Toffee-aprikoosikakku
- 15 min Työaika
- 2 h 20 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
8 annosta
Pohja:
- 6 Cloetta Fruity Bite Apricot -myslipatukka
- 50 g (sulatettu) voi
- 50 g aprikoosimarmeladi
Täyte
- 5 liivatelehti
- 2 ½ dl vaahtoutuva vaniljakastike
- 2 tl vaniljasokeri
- 250 g mascarponejuusto
- 700-800 g makeutettu kondensoitu maito
- ½ dl vesi
Pinnalle
- 1 dl kuohukerma
- vispikerma
- 2 rkl tomusokeri
- 1 tl vaniljasokeri
- 1 Cloetta Fruity Bite Apricot -myslipatukka
Valmistusohje
- Hienonna Fruity Bite Apricot -myslipatukat tehosekoittimessa ja sekoita joukkoon sulatettu voi ja aprikoosimarmeladi.
- Painele seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia ja valmista sillä aikaa täyte.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vaahdota vaniljakastike ja vatkaa joukkoon vaniljasokeri, mascarponejuusto ja karamellisoitu kondensoitu maito.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi esimerkiksi juomalasissa mikroaaltouunissa ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.
- Sekoita tasaiseksi.
- Sekoita tasaiseksi.
- Tarkista maku.
- Kaada seos vuokaan myslipatukkapohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
- Irrota hyytynyt kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen.
- Siirrä tarjoiluvadille.
- Vaahdota kerma ja mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla.
- Pursota kermaruusukkeita kakun pinnalle.
- Leikkaa jokaisen kermaruusukkeen keskelle viipale myslipatukkaa.
- Tarjoa!