Mukikakku
- 20 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 1 kananmuna
- 1 ½ dl sokeri
- 3 dl vehnäjauho
- 150 g Cloetta SPRINKLE Mint & Crispy rain -suklaa
- 1 tl leivinjauhe
- 1 dl maitorahka
- tuorejuusto
- kerma
- 1 dl öljy
- voi
- 150 g Cloetta Sprinkle Latte Crunchiatto
- 2 dl vispikerma
- 3 rkl sokeri
- 1 tl vaniljasokeri
- 20 marenki
- ½ l tuore vadelma
- tuore marja
Mukikakku on ihastuttava jälkiruoka tai kakun korvike.
Valmista kannellisiin purkkeihin ja ota mukaan retkelle tai kokoa annokset juomalaseihin.
Mukikakku
9-12 annosta
Taikina:
1 muna
1 ½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
150 g Cloetta Sprinkle Crispy mint -suklaata
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitorahkaa, tuorejuustoa tai kermaa
1 dl öljyä tai sulatettua voita
Lisäksi:
150 g Cloetta Sprinkle Latte Crunchiatto -suklaata
2 dl vispikermaa
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
n. 20 marenkia
½ l tuoreita vadelmia tai muita marjoja
Riko kulhoon muna ja mittaa joukkoon sokeri ja vehnäjauhot.
Rouhi Cloetta Sprinkle Crispy Mint -suklaa karkeaksi rouheeksi ja lisää kulhoon.
Mittaa joukkoon leivinjauhe, maitorahka, tuorejuusto tai kerma ja öljy tai sulatettu voi.
Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille tai uunivuokaan tasaiseksi, mutta paksuhkoksi levyksi. Levyn mallilla ei ole väliä. Paista 200 -asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Jäähdytä.
Paloittele levy käsin paloiksi.
Paloittele Cloetta Sprinkle Latte Crunchiatto -suklaa syvälle lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä muutaman minuutin ajan, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita suklaata sulatuksen aikana, jotta se ei pala.
Vaahdota vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Kokoa annokset kulhoihin tai laseihin siten, että laitat kerroksittain paloiteltua kakkulevyä, kermavaahtoa, murennettuja marenkeja ja tuoreita vadelmia. Valuta päälle sulatettua suklaata.
Tarjoa!