Vaniljainen vadelma-lakritsisuklaapiiras

  • 10 min Työaika
  • 50 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

5 arvostelua. Keskiarvo: 4.6/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

6-8 annosta
  • 150 g voi
  • margariini
  • 1 dl sokeri
  • 1 kananmuna
  • 2 dl vehnäjauho
  • 1 dl kaurahiutale
  • kauralese
  • 1 tl leivinjauhe
Täyte
  • 1 ½ dl vaniljakreemijauhe
  • 3-4 dl maito
  • 1 dl vaniljasokeri
  • 75 g Cloetta Sprinkle raspberry licorice
tuore vadelma

Vaniljainen vadelma-lakritsisuklaapiiras
6-8 annosta

Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita tai leseitä
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 ½ dl vaniljakreemijauhetta
3-4 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
1 levy (75 g) Cloetta SPRINKLE Raspberry licorice -suklaata

Koristeluun:
tuoreita vadelmia

Laita huoneenlämpöinen voi tai margariini kulhoon.
Mittaa joukkoon sokeri ja vaahdota. Lisää muna vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
Painele taikina leivinpaperilla vuoratun halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille, tai käytä annosvuokia. Laita vuoka tai vuoat 225 -asteisen uunin keskiritilätasolle ja paista noin 10 minuuttia.

Sekoita vaniljakreemin joukkoon maito ja vaniljasokeri ja anna seistä hetki, jotta seos sakenee. Leikkaa Raspberry licorice suklaa paloiksi ja ripottele piirastaikinan päälle.
Levitä vaniljakreemi pinnalle ja jatka paistamista 200 -asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta kiinteytyy.
Jäähdytä ja nosta jääkaappiin. Koristele jäähtynyt piiras tuoreilla vadelmilla. Tarjoa kylmänä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: