Gluteeniton kinkkupiirakka

  • 20 min Työaika
  • 50 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Gluteeniton kinkkupiirakka
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

220 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Semper logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Semper

Gluteeniton kinkkupiirakka on mainio tarjottava iltapalana, illanistujaisissa tai juhlapöydän suolaisena. Voit korvata kinkun myös lämminsavustetulla lohella, katkaravuilla tai kasviksilla.

Advertising information

Ainekset

8 annosta
Pohja
  • 150 g voita
  • tai margariinia
  • 2½-3 dl Semper Tattari&Teff gluteeniton jauhoseosta
  • 1 dl juustoraastetta
  • 1 rkl vettä
Täyte
  • 200 g palvikinkkua
  • ½ punainen paprika
  • 5-7 miniluumutomaatteja
  • 2-3 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
  • pala punaista chilipaprikaa
  • 2 ½ dl kuohukermaa
  • tai ruokakermaa
  • 3 kananmunaa

Valmistusohje

  • Sekoita huoneenlämpöisen voin joukkoon Tattari&Teff -jauhoseos käsin käännellen.
  • Lisää juustoraaste ja sekoita taikina tasaiseksi.
  • Lisää tarvittaessa vettä ja sekoita nopeasti.
  • Painele taikina leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
  • Esipaista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  • Kuutioi tai suikaloi palvinkinkku.
  • Puolita miniluumutomaatit, hienonna persilja ja pala chilipaprikaa.
  • Ripottele ainekset esipaistetun pohjan päälle.
  • Sekoita kuohukerma ja munat keskenään ja kaada muiden ainesten päälle.
  • Jatka paistamista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.
  • Tarjoa gluteeniton kinkkupiirakka mielellään lämpimänä.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: