Jouluinen suolapähkinäkakku

  • 15 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

13 arvostelua. Keskiarvo: 3.4/5

Ei arvosteluja

Semper logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

1 annosta
  • 2 dl sokeri
  • 2 dl Semper FIN MIX -gluteeniton jauhoseos
  • 1 ½ dl Semper GrovMix jauhoseos
  • 2 tl leivinjauhe
  • 2 tl vaniljasokeri
  • 2 tl kaneli
  • 1 tl kardemumma
  • ½ tl neilikka
  • ½ tl inkivääri
  • 1 dl rusina
  • 1 dl (vehnättömiä) suolapähkinä
Lisäksi:
  • 200 g voi
  • (vaihtoehto) margariini
  • 3 kananmuna

Jouluinen suolapähkinäkakku on mainio joululahja. Leivo kakuksi tai laita ainekset kannelliseen hillopurkkiin kerroksittain.
Kirjoita resepti kauniille paperille ja anna purkin mukana.

Jouluinen suolapähkinäkakku
12-15 annosta

2 dl sokeria
2 dl Semper FinMix hienoa gluteenitonta jauhoseosta
1 ½ dl Semper Grovmix gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
½ tl neilikkaa
½ tl inkivääriä
1 dl rusinoita
1 dl rouhittuja suolapähkinöitä (tarkista että ovat vehnättömiä)

Lisäksi:
200 g voita tai margariinia
3 munaa

Jos annat ainekset purkissa, laita sokeri erilliseen pussiin ja sido nauhalla.
Laita kuivat ainekset kerroksittain lasipurkkiin.

Kirjoita mukaan resepti:

Jouluinen suolapähkinäkakku
12-15 annosta

Tarvitset lisäksi:
200 g voita tai margariinia
3 munaa

2 dl sokeria
2 dl Semper FinMix hienoa gluteenitonta jauhoseosta
1 ½ dl Semper Grovmix gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
½ tl neilikkaa
½ tl inkivääriä
1 dl rusinoita
1 dl rouhittuja suolapähkinöitä (tarkista että ovat vehnättömiä)

Vuokaan:
nokare voita tai margariinia
hienonnettuja suolapähkinöitä

Vaahdota huoneenlämpöinen voi tai margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen vatkaten.
Lisää kuivat aineet joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
Laita taikina voideltuun ja hienonnetuilla suolapähkinöillä ”jauhotettuun” kakkuvuokaan.
Paista 175-asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 minuuttia.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: