Uuniperunat kylmäsavuhärkätäytteellä
- 15 min Työaika
- 1 h 10 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Tamsin
Uuniperunat sopivat arkeen ja juhlaan. Ne valmistuvat helposti isollekin joukolle. Voit tehdä eri makuisia täytteitä, joista jokainen löytää mieluisan. Voit käyttää kylmäsavuhärkä leikkeleiden tilalla vaikka lämmin- tai kylmäsavulohta ja tilliä, kinkkua ja persiljaa tai lehtipersiljaa tai vaikka pulled porkia tai kanaa ja rucolaa.
Advertising information
Tiesitkö?
Tamsin on perheyritys, joka on toiminut jo vuodesta 1966. Tamsin on johtava salaattien ja yrttien viljelijä.
Ainekset
4 annosta
- 4 isoa Rosamunda perunaa
Täyte:
- 350 g smetanaa
- 150 g kylmäsavuhärkäleikkelettä
- 1 punasipuli
- 2-3 tl piparjuuritahnaa TAI
- wasabia TAI
- sinappia
- 1 rasia Tamsin Rucolaa
Valmistusohje
- Pese perunat ja laita niihin reikiä haarukalla.
- Laita perunat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai uunivuokaan ja kypsennä 180 asteessa noin tunti tai kunnes perunat tuntuvat kypsiltä.
- Valmista sillä välin täyte. Laita smetana kulhoon ja leikkaa kylmäsavuhärkäleikkeleet pieneksi rouheeksi.
- Kuori ja hienonna punasipuli. Lisää se yhdessä piparjuuritahnan, wasabin tai sinapin kanssa kulhoon.
- Hienonna suurin osa rucolasta ja jätä osa koristeluun.
- Sekoita hienonnettu rucola muiden ainesten joukkoon ja sekoita seos tasaiseksi.
- Tarkista maku. Leikkaa perunoihin ristikkäisviilto ja laita koloon täytettä.
- Koristele uuniperuna annokset rucolalla. Tarjoa!