Parmankinkku-fetapizzat

  • 10 min Työaika
  • 50 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

10 arvostelua. Keskiarvo: 4.5/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

2 annosta
Pohja:
  • 2 ½ dl vesi
  • 25 g hiiva
  • ½ tl suola
  • ½ dl Keiju Yrttiöljy Basilika
  • 5 dl vehnäjauho
Täyte:
  • n. 100 g tomaattipyree
  • 2 valkosipulinkynsi
  • 200-300 g mozzarellaraaste
  • 80 g parmankinkku
  • 100 g fetajuusto
  • pala tuore ananas
  • muutama tuore herkkusieni
Pinnalle:
  • Keiju Yrttiöljy Basilika
  • babypinaatti

Parmankinkku-fetapizzat maistuvat illanistujaisissa tai viikonloppuherkkuna. Tästä ohjeesta valmistat kaksi ihastuttavaa pizzaa Välimeren tapaan.

Parmankinkku-fetapizzat
2 kpl

Pohja:
2 ½ dl vettä
25 g hiivaa
½ tl suolaa
½ dl Keiju Yrttiöljy Basilika
5 dl vehnäjauhoja

Täyte:
n. 100 g tomaattipyreetä
2 valkosipulinkynttä
200-300 g mozzarellaraastetta
80 g Parmankinkkua tai muuta ilmakuivattua kinkkua
100 g fetajuustoa
pala tuoretta ananasta
muutama iso herkkusieni

Pinnalle:
Keiju Yrttiöljy Basilika
babypinaattia

Parmankinkku-fetapizza

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva ja suola.
Lisää Keiju Yrttiöljy Basilika ja vehnäjauhot alustaen. Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla.
Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse ne ohuiksi levyiksi.
Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla ja nosta pizzapohjat pelleille.
Levitä pohjille tomaattipyreetä ja hienonnettua valkosipulia.
Ripottele päälle mozzarellaraastetta.
Laita pinnalle Parmankinkkua tai muuta ilmakuivattua kinkkua, murustettua fetajuustoa, paloiteltua tuoretta ananasta ja viipaloituja herkkusieniä.
Kypsennä pizzoja 250-asteisessa uunissa, kunnes pinta on kauniin värinen ja pohja on kypsä.
Ripottele valmiin pizzan päälle Keiju Yrttiöljy basilikaa ja baby pinaatinlehtiä.
Nauti!

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: