Kardemumma-pistaasipähkinäkakku

  • 20 min Työaika
  • 1 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

7 arvostelua. Keskiarvo: 4.3/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

10-12 annosta
  • 2 dl Keiju Pistaasi- ja Rypsiöljy
  • 2 dl sokeri
  • 1 dl pistaasipähkinä
  • 1 ½ dl turkkilainen jogurtti
  • 1 tl ruokasooda
  • 1 kananmuna
  • 1 tl kardemumma
  • 2 ½ dl vehnäjauho
  • 1 rkl sokeroimaton kaakaojauhe
  • 1 tl vaniljasokeri
Pinnalle:
  • sokeroimaton kaakaojauhe
  • pistaasipähkinä
Vuokaan:
  • leivinpaperi

Syksy alkaa muuttua talveksi. On aika sytyttää kynttilät ja nauttia olosta perheen ja ystävien kesken.
Itse leivotut herkut tuovat iloa pimeään. Pistaasipähkinäkakku on perinteinen kahvikakku, jossa maistuu aromaattinen pistaasipähkinä. Keijun Pistaasi- ja Rypsiöljy on tyylikäs ja herkullinen tapa maustaa ruokiin ja leivonnaisiin hienostunutta makua. Leivo loppuvuoden juhliin tai vaikka lahjaksi.

Kardemumma-pistaasipähkinäkakku
10-12 annosta

2 dl Keiju Pistaasi- ja Rypsiöljyä
2 dl sokeria
1 dl rouhittuja pistaasipähkinöitä
1 ½ dl turkkilaista jogurttia, rahkaa tai tuorejuustoa
1 tl ruokasoodaa
1 muna
1 tl kardemummaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
sokeroimatonta kaakaojauhetta
pistaasipähkinöitä

Vuokaan:
leivinpaperia

Mittaa kulhoon Pistaasi- ja Rypsiöljy ja kaikki muut taikinan ainekset.
Sekoita tasaiseksi puuhaarukalla.

Laita leipävuoan pohjalle ja reunoille leivinpaperi ja levitä taikina vuokaan.
Paista 150-175 asteisessa uunissa keskiritilätasolla 50-60 minuuttia.

Kumoa hieman jäähtyneenä ja anna jäähtyä.

Siivilöi pinnalle hieman ennen tarjoilua sokeroimatonta kaakaojauhetta ja rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä