Kinkku-uunimunakas

  • 10 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Kinkku-uunimunakas
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

274 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä HK.

Kinkulla höystetty uunimunakas on helppotekoinen aamupala, iltapala tai ruokaisa välipala vaikkapa koulupäivän päätteeksi. Uunimunakkaan valmistaminen onnistuu lapselta, joka osaa varoen käsitellä kuumaa uunivuokaa. Täytteitä voi tietysti laittaa oman maun ja mieltymyksen mukaan.

Advertising information

Ainekset

9 annosta
  • 10-12 kananmunaa
  • 2½-3 dl ruokakermaa
  • tai kuohukermaa
  • mustapippurirouhetta
  • 1 tl suolaa
  • 150 g HK Saunapalvikunkkua
  • tai HK Keittokinkkua
  • 100 g parmesaanijuustoa
Pinnalle
  • tuoretta rucolaa
  • parmesaaniraastetta
  • miniluumutomaatteja

Valmistusohje

  • Sekoita munat, kerma ja mausteet kevyesti kulhossa.
  • Suikaloi joukkoon Saunapalvikinkkua tai Keittokinkkua.
  • Raasta joukkoon parmesaania.
  • Kaada seos noin 25 x 30 cm posliiniseen tai pinnoitettuun reunalliseen uunivuokaan.
  • Voit halutessasi vuorata vuoan leivinpaperilla.
  • Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  • Koristele uunimunakas rucolalla ja miniluumutomaateilla.
  • Raasta halutessasi pinnalle parmesaaniraastetta.
  • Kinkku-uunimunakas sopii hyvin myös lämmitettäväksi välipalaksi.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: