Runebergin pikkuleivät
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
50 annosta
- 100 g voita TAI
- 100 g margariinia (vaihtoehto)
- 1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl Dansukker vaniljasokeria
- 1 rkl Dansukker Kanelisokeria
- kanelia
- 1 tl kardemummaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 kananmuna
- 1 dl ranskankermaa TAI
- 1 dl smetanaa (vaihtoehto)
- manteliaromia
- 100 g vadelmamarmeladia
Pinnalle
- 2 dl Dansukker tomusokeria
- 1- 1½ rkl vettä
Valmistusohje
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi tai margariini ja Siro sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna vatkaten.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi ranskankerma tai smetana ja manteliaromia vähän kerrallaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Maista taikinaa välillä.
- Pursota taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille pieniksi keoiksi.
- Paista 175-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 8 minuuttia. Jäähdytä.
- Pursota jokaisen pikkuleivän keskelle nokare vadelmamarmeladia.
- Sekoita tomusokerin joukkoon vettä vähän kerrallaan ja sekoita, kunnes saat paksun tahnan
- Pursota tomusokeritahnasta rengas hillon ympärille.
- Tarjoa!