Runebergin pikkuleivät

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

21 arvostelua. Keskiarvo: 4.5/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Dansukkerin kanssa.

Runebergin päivä lähestyy. Leivo vaihteeksi pikkuleipiä, joissa maistuu tutut maut hieman erilaisessa muodossa.

Advertising information

Ainekset

50 annosta
  • 100 g voita TAI
  • 100 g margariinia (vaihtoehto)
  • 1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl Dansukker vaniljasokeria
  • 1 rkl Dansukker Kanelisokeria
  • kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 kananmuna
  • 1 dl ranskankermaa TAI
  • 1 dl smetanaa (vaihtoehto)
  • manteliaromia
  • 100 g vadelmamarmeladia
Pinnalle
  • 2 dl Dansukker tomusokeria
  • 1- 1½ rkl vettä

Valmistusohje

  • Vaahdota huoneenlämpöinen voi tai margariini ja Siro sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna vatkaten.
  • Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi ranskankerma tai smetana ja manteliaromia vähän kerrallaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Maista taikinaa välillä.
  • Pursota taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille pieniksi keoiksi.
  • Paista 175-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 8 minuuttia. Jäähdytä.
  • Pursota jokaisen pikkuleivän keskelle nokare vadelmamarmeladia.
  • Sekoita tomusokerin joukkoon vettä vähän kerrallaan ja sekoita, kunnes saat paksun tahnan
  • Pursota tomusokeritahnasta rengas hillon ympärille.
  • Tarjoa!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä