Eclair leivokset – suklaiset tuulihatut

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Eclair
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

12 arvostelua. Keskiarvo: 3.4/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteistyö Dansukker

Eclair on Ranskasta tuttu tuulihattutaikinasta valmistettu leivonnainen, joka voidaan täyttää monella eri tavalla. Yleisimmin täytteenä on kuitenkin täytetty vaniljakreemiä ja kuorrutteena sulatettua suklaata. Voit tuunailla täytteitä oman mieltymyksen mukaan.

Advertising information

Ainekset

15 annosta
Tuulihattutaikina:
  • 1 dl vettä
  • 1 dl maitoa
  • 50 g voita
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
Täyte:
  • 1 dl kuohukermaa
  • 200 g maitorahkaa
  • 2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Kuorrutus:
  • 100 g taloussuklaata

Valmistusohje

  • Laita vesi ja maito kattilaan.
  • Lisää joukkoon voi ja kuumenna sekoittaen, kunnes voi sulaa.
  • Lisää vehnäjauhot kerralla voimakkaasti sekoittaen ja sekoita, kunnes taikinasta muodostuu pallo.
  • Ota sivuun ja vatkaa kananmunat hieman jäähtyneeseen taikinaan yksitellen hyvin vatkaten.
  • Pursota taikinasta tankoja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia tai kunnes ne ovat kohonneet ja ovat kauniin värisiä.
  • Jäähdytä ja halkaise pituussuunnassa.
  • Vaahdota kuohukerma ja vatkaa joukkoon maitorahka.
  • Mausta Siro sokerilla ja vaniljasokerilla.
  • Pursota täyte leivonnaisten alaosalle.
  • Sulata paloiteltu taloussuklaa lautasella puolen minuutin erissä välillä sekoitellen kunnes suklaa on sulanut.
  • Kasta kansi suklaassa ja laita leivonnaisten päälle.
  • Tarjoa Eclair-leivonnaiset!
Ecklair - suklaiset tuulihatut

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä