Lohipasta
- 20 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 1 ½ l vettä
- 6 dl simpukkapastaa
- 1 tl suolaa
Lisäksi:
- muutama varsi kevätsipulia
- 3 isoa valkosipulinkynttä
- 2 rkl rypsiöljyä TAI
- 2 rkl oliiviöljyä (vaihtoehto)
- 200 g miniluumutomaatteja
- 600-800 g lohisuikaleita TAI
- 600-800 g lohikuutiota (vaihtoehto)
- ripaus suolaa
- 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina TAI
- 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina (vaihtoehto)
- 1 dl kivettömiä oliiveja
- 200 g fetajuustoa
- tuoretta rosmariinia
Halutessa:
- parmesaania raasteena
Valmistusohje
- Kiehauta vesi ja lisää joukkoon simpukkapasta ja suola. Anna kiehua hiljalleen noin 9 minuuttia. Valuta ja huuhtele.
- Hienonna kevätsipulinvarret ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy pannulla ja lisää pannulle miniluumutomaatit ja kääntele hetki kovalla lämmöllä.
- Lisää kevätsipuli ja valkosipuli ja kääntele hetki. Nosta seos sivuun.
- Kuumenna pannu ja lisää lohisuikaleet tai -kuutiot. Kääntele kovalla lämmöllä varoen. Mausta suolalla.
- Lisää joukkoon aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit sekä murennettu fetajuusto.
- Lisää tomaatti-sipuliseos ja rosmariinia.
- Laita joukkoon pasta ja kääntele varovasti. Kuumenna.
- Tarkista maku ja tarjoa lohipasta heti.
- Tarjoa lohipastan seuraksi halutessasi parmesaanijuustoa raasteena.
