Lohipasta

  • 20 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Lohipasta
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

30 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Myllyn Paras logo Myllyn Paras logo

Helpot ja nopeasti valmistuvat pasta-ateriat voit tarjota arkena ja juhlassa. Vaihda rohkeasti aineksia toisiin. Tämä välimerellinen lohipasta on maustettu fetajuustolla, oliiveilla, aurinkokuivatuilla tomaateilla, valkosipulilla ja aromikkaalla rosmariinilla.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1 ½ l vettä
  • 6 dl simpukkapastaa
  • 1 tl suolaa
Lisäksi:
  • muutama varsi kevätsipulia
  • 3 isoa valkosipulinkynttä
  • 2 rkl rypsiöljyä TAI
  • 2 rkl oliiviöljyä (vaihtoehto)
  • 200 g miniluumutomaatteja
  • 600-800 g lohisuikaleita TAI
  • 600-800 g lohikuutiota (vaihtoehto)
  • ripaus suolaa
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina TAI
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina (vaihtoehto)
  • 1 dl kivettömiä oliiveja
  • 200 g fetajuustoa
  • tuoretta rosmariinia
Halutessa:
  • parmesaania raasteena

Valmistusohje

  • Kiehauta vesi ja lisää joukkoon simpukkapasta ja suola. Anna kiehua hiljalleen noin 9 minuuttia. Valuta ja huuhtele.
  • Hienonna kevätsipulinvarret ja valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna öljy pannulla ja lisää pannulle miniluumutomaatit ja kääntele hetki kovalla lämmöllä.
  • Lisää kevätsipuli ja valkosipuli ja kääntele hetki. Nosta seos sivuun.
  • Kuumenna pannu ja lisää lohisuikaleet tai -kuutiot. Kääntele kovalla lämmöllä varoen. Mausta suolalla.
  • Lisää joukkoon aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit sekä murennettu fetajuusto.
  • Lisää tomaatti-sipuliseos ja rosmariinia.
  • Laita joukkoon pasta ja kääntele varovasti. Kuumenna.
  • Tarkista maku ja tarjoa lohipasta heti.
  • Tarjoa lohipastan seuraksi halutessasi parmesaanijuustoa raasteena.
Lohipasta

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä