Kakkukupit eli kuppikakut

  • 30 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Kakkukupit eli kuppikakut

5 arvostelua. Keskiarvo: 4.2/5

Ei arvosteluja

Myllyn Paras logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Myllyn Paras

Kakkukupit eli kuppikakut valmistetaan erilaisiin kuppeihin ja juomalaseihin. Niillä voit korvata juhlien ison täytekakun ja täytteeksi voit laittaa erilaisia marjoja ja hedelmiä oman maun mukaan. Helppoja ja hauskan näköisiä.

Advertising information

Ainekset

12 annosta
Pohja:
  • 2 kananmunaa
  • 2 ½ dl sokeria
  • 4 ½ dl Myllyn Paras Emännän puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 100 g sulatettua voita TAI
  • 100 g margariinia (vaihtoehto)
  • 2 dl pakastemustaherukoita tai muita marjoja
Pinnalle:
  • 7 ½ dl kuohukermaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 dl tomusokeria
  • marjoja
  • koristekukkia

Ohje

  • Riko kananmunat kulhoon ja lisää joukkoon sokeri. Sekoita.
  • Lisää vehnäjauho-vaniljasokeri-leivinjauhe -seos ja sulatettu voi tai margariini.
  • Kääntele lopuksi joukkoon maito ja pakastemarjat.
  • Jaa taikina kahteentoista muffinivuokaan ja paista 200 asteessa noin 12 minuuttia tai kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen. Jäähdytä.
  • Ota muffinit vuoista ja leikkaa kahteen osaan leveyssuunnassa.
  • Valmista täyte. Vaahdota kuohukerma ja mausta vaniljasokerilla ja tomusokerilla.
  • Laita kupin tai juomalasin pohjalle muffinin alaosa ja laita päälle kermaa ja marjoja. Nosta päälle muffinin yläosa ja laita päälle vielä kermaa ja marjoja.
  • Koristele halutessasi koristekukilla.
  • Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
  • Vinkki! Voit halutessasi kostuttaa muffineita esimerkiksi vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
Kakkukupit eli kuppikakut

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: