Mustikkakuppikakut
- 10 min Työaika
- 25 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
15 annosta
- 3 kananmunaa
- 1 ¼ dl sokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 80 g valkosuklaata
- 2 dl mustikoita
Pinnalle:
- 2 dl kuohukermaa
- 200 g mascarponejuustoa
- ½ dl sokeria tai maun mukaan
- 1 tl ruusuvettä tai appelsiininkukkavettä
- mustikoita TAI
- pensasmustikoita (vaihtoehto)
- 50 g valkosuklaata rouheena
Valmistusohje
- Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi vaahtoutuva vaniljakastike (vaahdottamatta), hienonnettu valkosuklaa ja mustikat.
- Jaa taikina muffinivuoan koloihin laitettuihin paperisiin muffinivuokiin ¾ osa vuoasta.
- Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.
- Valmista kuorrute. Vaahdota kuohukerma ja vatkaa joukkoon mascarponejuusto.
- Mausta sokerilla ja ruusuvedellä tai appelsiininkukkavedellä.
- Pursota tai lusikoi vaahto muffinien pinnalle.
- Koristele mustikoilla tai pensasmustikoilla ja valkosuklaarouheella.