Mustikkakuppikakut

  • 10 min Työaika
  • 25 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
mustikkakuppikakut
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

19 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Kuppikakut ovat helppotekoisia leivonnaisia ja niitä voit tuunailla oman mielen mukaan monella tavalla. Esimerksi mustikoilla.

Advertising information

Ainekset

15 annosta
  • 3 kananmunaa
  • 1 ¼ dl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 80 g valkosuklaata
  • 2 dl mustikoita
Pinnalle:
  • 2 dl kuohukermaa
  • 200 g mascarponejuustoa
  • ½ dl sokeria tai maun mukaan
  • 1 tl ruusuvettä tai appelsiininkukkavettä
  • mustikoita TAI
  • pensasmustikoita (vaihtoehto)
  • 50 g valkosuklaata rouheena

Valmistusohje

  • Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi vaahtoutuva vaniljakastike (vaahdottamatta), hienonnettu valkosuklaa ja mustikat.
  • Jaa taikina muffinivuoan koloihin laitettuihin paperisiin muffinivuokiin ¾ osa vuoasta.
  • Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.
  • Valmista kuorrute. Vaahdota kuohukerma ja vatkaa joukkoon mascarponejuusto.
  • Mausta sokerilla ja ruusuvedellä tai appelsiininkukkavedellä.
  • Pursota tai lusikoi vaahto muffinien pinnalle.
  • Koristele mustikoilla tai pensasmustikoilla ja valkosuklaarouheella.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä