Halloweenin salmiakki-sitruunakuppikakut
- 15 min Työaika
- 50 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Apteekin Salmiakki
Nämä haamumuffinit on helppo kenen tahansa valmistaa. Pienet minimuffinivuokiin leivotut kuppikakut sopivat tarjolle silloin kun pöydässä on muutakin. Runsaassa pöydässä pienet suupalat ovat käteviä. Haganol Apteekin Salmiakkimixeriä löydät apteekista ja silmiä leivontahyllyiltä.
Halloweenia vietetään lokakuun viimeisenä päivänä, eli 31.10. Silloin monen pöydästä löytyy erilaisia mustia ja oransseja herkkuja hämähäkeistä pääkalloihin.
Advertising information
Ainekset
30 (minimuffinia) annosta
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl maitoa
- ½ dl sulatettua voita TAI
- rypsiöljyä
- ½ sitruunan raastettu kuori
- 1 rasia Haganol Apteekin Salmiakkia
Salmiakkikinuski:
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl Haganol Apteekin Salmiakkimixeriä
- 1 dl sokeria TAI
- 1 dl fariinisokeria (vaihtoehto)
Koristeluun:
- 1 pss sokerisilmiä
Valmistusohje
- Riko kulhoon kananmuna.
- Mittaa joukkoon sokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja maito.
- Sekoita. Lisää sulatettu voi tai rypsiöljy ja raasta joukkoon hyvin pestyn sitruunan kuori.
- Lisää Apteekin Salmiakki karamellit ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita minimuffinivuoat uunipellille ja jaa taikina vuokiin.
- Paista 200 asteessa 10-12 minuuttia tai kunnes taikina on kohonnut ja jähmettynyt.
- Valmista sillä välin salmiakkikinuskikastike. Mittaa kattilaan kuohukerma, Salmiakkimixeri ja sokeri tai fariinisokeri.
- Anna kiehua hiljalleen sekoitellen 15-20 minuuttia, kunnes kastike on sopivan sakeaa.
- Jaa kastike pienillä lusikoilla muffinien päälle.
- Laita koristeeksi sokerisilmät.
- Tarjoa!