Raparperipiirakka, gluteeniton, vegaaninen

  • 20 min Työaika
  • 45 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

53 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

8 annosta
  • 1 dl Dansukker Siro erikoishieno sokeri
  • 3½ dl gluteeniton hieno jauhoseos
  • 1 tl leivinjauhe
  • 1 dl rypsiöljy
  • 2 dl soijajogurtti, gluteeniton
Täyte:
  • 4-5 dl raparperi
  • 3 rkl Dansukker Siro erikoishieno sokeri
  • kaneli
Pinnalle:
  • 1 dl gluteeniton kaurahiutale
  • 2 rkl gluteeniton hieno jauhoseos
  • ¾ dl Dansukker Siro erikoishieno sokeri
  • (vaihtoehto) Dansukker Fariinisokeri
  • 1 tl Dansukker vaniljasokeri
  • ½ dl rypsiöljy

Kevään ensimmäiset raparperit ovat täällä! Nyt leivotaan ihana raparperipiirakka, joka sopii myös gluteenitonta ja vegaanista ruokavaliota noudattavalle. Piirakassa ei ole kananmunia eikä maitotuotteita.

Raparperipiirakka, gluteeniton, vegaaninen
8 annosta

1 dl Siro erikoishienoa sokeria
3½ dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 dl rypsiöljyä
2 dl soijajogurttia, gluteeniton

Täyte:
4-5 dl raparperipaloja
3 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
ripaus kanelia

Pinnalle:
1 dl kaurahiutaleita, gluteeniton
2 rkl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria TAI Dansukker Fariinisokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ dl rypsiöljyä

Raparperipiirakka-gluteeniton-vegaaninen

Sekoita kulhossa siro erikoishieno sokeri, gluteeniton jauhoseos, leivinjauhe, rypsiöljy ja soijajogurtti.
Painele seos halkaisijaltaan 24-26 cm piirasvuokaan, jonka voit vuorata halutessasi leivinpaperilla.
Käytä taikinan levittämiseen apuna gluteenitonta jauhoseosta.
Huuhtelet raparperit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Ripottele raparperit taikinan päälle kauttaaltaan ja ripottele pinnalle sokeria ja ripaus kanelia.
Sekoita kulhossa gluteenittomat kaurahiutaleet, gluteeniton jauhoseos, siro erikoishieno sokeri tai fariinisokeri, sekä vaniljasokeri ja rypsiöljy. Ripottele muruseos piiraan päälle.
Kypsennä piirasta 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.
Tarjoa sellaisenaan tai soijajogurtin kanssa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä