Kesän marjapiirakka
- 20 min Työaika
- 45 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
Pohja:
- 150 g voi
- (vaihtoehto) margariini
- 1½ dl Dansukker Taloussokeri
- 3¾ dl vehnäjauho
- 1½ tl leivinjauhe
- ripaus kaneli
- (vaihtoehto) kardemumma
Täyte:
- 5 dl maito
- 2 tl Dansukker vaniljasokeri
- 1½ dl Dansukker Taloussokeri
- 6 kananmuna
- ½ dl maissitärkkelys
- 50 g voi
- 1 dl maitorahka
- (vaihtoehto) tuorejuusto
Pinnalle:
- ½ l tuore mansikka
- ½ l tuore vadelma
- tuore sitruunamelissa
- tuore minttu
- Dansukker Luomusiirappi
Kesän marjapiirakka on aivan ihanan makuinen. Rapea pohja, upean vaniljainen täyte ja raikkaat tuoreet marjat. Tätä on pakko ottaa toinenkin palanen.
Kesän marjapiirakka
8 annosta
Pohja:
150 g voita tai margariinia
1½ dl Dansukker Taloussokeria
3¾ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
ripaus kanelia tai kardemummaa
Täyte:
5 dl maitoa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1½ dl Dansukker Taloussokeria
6 munankeltuaista
½ dl maissitärkkelystä
50 g pehmeää voita
1 dl maitorahkaa tai tuorejuustoa
Pinnalle:
1 l tuoreita mansikoita ja vadelmia
sitruunamelissaa tai minttua
Dansukker Luomusiirappia
Vaahdota voi ja taloussokeri valkoiseksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun pyöreään piirasvuokaan, jonka halkaisija on 26-28 cm.
Paista pohjaa 225 asteessa 10-15 minuuttia.
Valmista täyte.
Mittaa maito ja vaniljasokeri kattilaan ja kiehauta.
Sekoita kulhossa taloussokeri, munankeltuaiset ja maissitärkkelys keskenään. Valuta seos kuumaan liemeen sekoittaen. Kiehauta, kunnes seos pulpahtaa ja sakenee.
Jäähdytä kiisseli ja vatkaa joukkoon pehmeä voi ja maitorahka tai tuorejuusto.
Levitä seos paistetun piiraspohjan päälle ja ripottele pinnalle runsaasti tuoreita marjoja. Koristele sitruunamelissalla tai mintulla.
Valuta pinnalle luomusiirappia.