Ylelliset pullavohvelit
- 30 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 2½ dl maito
- 25 g tuore hiiva
- 1 dl Dansukker Siro erikoishieno sokeri
- 1 kananmuna
- 1-2 tl kardemumma
- ½ tl suola
- 7-8 dl vehnäjauho
- 100 g voi
- (vaihtoehto) margariini
Karviais-ruusuhillo:
- ½ l karviaismarja
- 2 rkl vesi
- 250 g Dansukker Hillosokeri
- 2 tl ruusuvesi
- 1 tl vaniljasokeri
Marenkivaahto:
- 4 kananmunanvalkuainen
- 1½ dl Dansukker Siro erikoishieno sokeri
Pullataikinasta valmistetut ja vohveliraudalla paistetut pullavohvelit ovat helppotekoisia ja yllättävät upealla maulla. Valmista seuraksi ihana karviaismarjahillo, jossa maistuu ripaus ruusua. Lusikoi komeuden päälle pehmeää marenkia ja ota hieman väriä kaasupolttimolla. Suurenna ohjetta tarpeen mukaan.
Ylelliset pullavohvelit
9 annosta
Pullataikina:
2 ½ dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 kananmuna
1-2 tl kardemummaa
½ tl suolaa
7-8 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia
Lisäksi:
voita tai margariinia paistamiseen
Karviais-ruusuhillo:
½ l karviaismarjoja
2 rkl vettä
250 g Dansukker Hillosokeria
2 tl ruusuvettä
1 tl vaniljasokeria
Marenkivaahto:
4 kananmunanvalkuaista
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Aloita valmistamalla hillo, jotta se ehtii hieman jähmettyä.
Putsaa karviaismarjat ja laita ne kattilaan. Lisää vesitilkka ja kuumenna, kunnes höyryää. Sekoita. Lisää hillosokeri, ruusuvesi ja vaniljasokeri ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Jäähdytä hetki ja kuori pinnalle muodostunut vaahto. Purkita kuumennettuun lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa.
Valmista pullataikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kananmuna, kardemumma, suola ja vehnäjauhot alustaen. Vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi tai margariini. Anna taikinan kohota liinan alla noin puoli tuntia. Vaivaa taikina vehnäjauhoja apuna käyttäen ja jaa yhdeksään yhtä suureen osaan. Pyöritä palloiksi. Kaulitse kutakin sen verran, että mahtuvat yksitellen vohvelirautaan.
Kuumenna vohvelirauta ja laita pannulle voita tai margariinia. Laita kaulitut pullat yksitellen kuumalle vohveliraudalle, laske kansi alas ja paista, kunnes ovat kauniin värisiä.
Valmista marenki. Vaahdota kananmunanvalkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten, kunnes saat kiiltävän marenkivaahdon.
Jaa pullavohveleille hilloa ja kasaa päälle marenkivaahtoa.
Tarjoa!
Reseptin toteuttanut:
Uusimpia Dansukker reseptejä:
[display-posts tag=”dansukker” include_title=”true” image_size=”thumbnail” wrapper=”div” wrapper_class=”display-posts-grid-container” posts_per_page=”12″]