Sydämellinen Bostonkakku

  • 30 min Työaika
  • 1 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

4 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

10-15 annosta
  • ½ l maito
  • 50 g tuorehiiva
  • 1 rkl kardemumma
  • 2 dl Dansukker Siro erikoishieno sokeri
  • Dansukker Taloussokeri
  • 1 tl suola
  • 1 appelsiinin kuoriraaste
  • 13-15 dl vehnäjauho
  • 150 g voi
  • margariini
  • 150 g paistonkestävä marmeladi
  • 2 dl vaniljakreemijauhe
  • 5 dl maito
  • 1 tl Dansukker vaniljasokeri
  • 1 kananmuna
  • Dansukker Raesokeri
  • 2 dl Dansukker mansikanmakuinen tomusokeri
  • tilkka appelsiinimehu

Itse tehty pulla on ihana huomionosoitus, sillä sen eteen täytyy nähdä vähän vaivaa. Lado yllätykselliset pullat sydänvuokaan ja paista isoksi sydämeksi, josta riittää jaettavaa.

Sydämellinen Bostonkakku
10-15 annosta

½ l maitoa
50 g tuorehiivaa
1 rkl kardemummaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai Taloussokeria
1 tl suolaa
yhden appelsiinin raastettu kuori
13-15 dl vehnäjauhoja
150 g sulatettua voita tai margariinia

Täyte:

150 g paistonkestävää marmeladia
2 dl vaniljakreemijauhetta
5 dl maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Voiteluun:
kananmuna
Dansukker Raesokeria

Pinnalle:
2 dl Dansukker Mansikanmakuista Tomusokeria
tilkka appelsiinimehua

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää kardemumma, Siro sokeri tai Taloussokeri, suola ja hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori. Lisää jauhot ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Vaivaa lopuksi vielä joukkoon sulatettua voita tai margariinia.
Anna kohota liinan alla vedottomassa paikassa noin puoli tuntia.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja kaulitse suorakaiteen malliseksi levyksi. Levitä pinnalle paistonkestävää marmeladia.
Sekoita vaniljakreemi ja maito keskenään ja mausta vaniljasokerilla. Anna seoksen jähmettyä noin viisi minuuttia. Levitä vaniljakreemi marmeladikerroksen päälle. Kääri pulla tiukalle rullalle ja leikkaa noin 4 cm levyisiksi viipaleiksi. Nosta pullaviipaleet vieretysten leivinpaperilla vuoratun sydänkakkuvuoan pohjalle. Anna kohota vielä hetki liinan alla. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
Paista 175-200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30-35 minuuttia.

Laita mansikanmakuinen tomusokeri kulhoon ja sekoita joukkoon tilkka appelsiinimehua. Valuta seos pullan päälle. Tarjoa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä