Suklainen jouluseppele
- 30 min Työaika
- 1 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 3 dl maito
- 50 g hiiva
- ½ dl taloussokeri
- ½ dl vaalea siirappi
- 1 kananmuna
- 1 ½ tl suola
- n. 10 dl vehnäjauho
- 100 g voi
- (vaihtoehto) margariini
Täyte:
- 150 g voi
- (vaihtoehto) margariini
- 100 g suklaa
- 100 g hasselpähkinärouhe
- ½ dl tumma muscovadosokeri
- 2 tl kaneli
- ½ tl kardemumma
- 1 rkl vaniljasokeri
- ½ tl (hiutale) merisuola
Pinnalle:
- 1 kananmuna
Koristeluun:
- raesokeri
ruokokidesokeri
Suklainen jouluseppele on upea joulunajan kahvipöydän herkku. Leivo kaksi seppelettä ja anna toinen lahjaksi.
Suklainen jouluseppele
1 iso tai 2 pienempää
3 dl maitoa
50 g hiivaa
½ dl taloussokeria
½ dl vaaleaa siirappia
1 muna
1 ½ tl suolaa
n. 10 dl vehnäjauhoja
100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
Täyte:
150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
100 g rouhittua suklaata
100 g hasselpähkinärouhetta
½ dl Tummaa Muscovadosokeria
2 tl kanelia
½ tl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
½ tl merisuolahiutaleita
Pinnalle:
1 kevyesti vatkattu muna
Koristeluun:
raesokeria tai ruokokidesokeria
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva.
Sekoita, kunnes hiiva liukenee.
Lisää sokeri, siirappi, muna, suola ja vehnäjauhot alustaen.
Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi tai margariini.
Kuumenna uuni 175-asteeseen.
Yhdistä täytteen kaikki ainekset kulhossa sekoittaen ja nosta sivuun.
Jaa kohonnut taikina kahteen tai neljään osaan ja vaivaa ilmakuplat.
Pyöritä palloiksi ja kaulitse suorakaiteen mallisiksi levyiksi.
Jaa täyte taikinalevyille ja kääri levyt rullalle.
Asettele rullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ympyrän muotoon.
Leikkaa saksilla vinottaiset viillot seppeleisiin lähelle pohjaa noin sentin välein.
Avaa taikinaa viiltojen välillä hieman eri suuntiin.
Anna kohota vielä noin 30 minuuttia.
Sivele kevyesti vatkatulla kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria tai ruokokidesokeria.
Paista pullaseppeleet uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.
Huom! Tämä resepti löytyy myös Dansukker-sivustolta.