Pääsiäispupuleivokset

  • 1 h 40 min Työaika
  • 2 h Valmistusaika
  • Vaativa Vaikeustaso
Pääsiäispupuleivokset
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

5 arvostelua. Keskiarvo: 4.4/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Dansukker

Nämä pääsiäisleivokset ovat hauskoja, vaikka vaativat vähän työtä. Leivoksien tekoon voit pyytää myös apua ja siinä samalla voit viettää laadukasta yhdessäoloa.

Advertising information

Ainekset

6 annosta
Pupuntassut:
  • 1 kananmunanvalkuainen
  • 2–2 ½ dl Dansukker tomusokeria TAI
  • 2–2 ½ dl Dansukker Luomutomusokeria (vaihtoehto)
  • 1 tl sitrusaromia TAI
  • 1 tl minttuaromia (vaihtoehto)
  • punaista elintarvikeväriä
Vadelmahillo:
  • 200 g vadelmia
  • 1 dl Dansukker Hilloasokeria
Vaniljatäyte:
  • 2 munankeltuaisia
  • 3 rkl Dansukker Ruokokidesokeria TAI
  • 3 rkl Dansukker Taloussokeria (vaihtoehto)
  • maissitärkkelystä
  • 1 1/4 dl kuohukermaa
  • 1 tl Dansukker vaniljasokeria
  • 1 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • 10 g voita
Pohja:
  • 3 kananmunaa
  • 1½ dl Dansukker Ruokokidesokeria TAI
  • 1½ dl Dansukker Taloussokeria (vaihtoehto)
  • ¾ dl perunajauhoja
  • ¾ dl kookosjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
Koristeluun:
  • 4 dl kuohukermaa
  • Dansukker tomusokeria
  • Dansukker Luomutomusokeria
  • 250 g sokerimassaa
  • pupuntassuja
  • vaahtokarkkeja

Valmistusohje

  • Tee pupuntassut ja vadelmahillo jo edellisenä päivänä.
  • Lisää pupuntassuihin tulevaan valkuaiseen vähitellen tomusokeria (ja mausta halutessasi aromilla). Sekoita hyvin, kunnes saat paksun ja sileän kuorrutteen.
  • Lusikoi suurin osa seoksesta pursotinpussiin. Käytä pientä tyllaa tai leikkaa pieni reikä pussiin. Värjää pieni määrä kuorrutetta parilla tipalla punaista väriä.
  • Lisää tomusokeria, jos seos on liian löysää. Lusikoi värjätty kuorrute toiseen pursotinpussiin.
  • Tulosta pupuntassumallit ja teippaa leivinpaperi niiden päälle.
  • Pursota ensin tassujen reunat ja sitten niiden keskustat. Anna jähmettyä hetkisen. Pursota kolme pinkkiä täplää tassujen yläosaan ja yksi isompi täplä alaosaan. Jätä jähmettymään.
  • Tee vadelmahillo.
  • Keitä vadelmia ja hillosokeria kattilassa 3–4 minuuttia. Purkita hillo puhtaaseen lasipurkkiin ja laita jääkaappiin.
  • Vatkaa vaniljatäytteen keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Kiehauta kerma, vaniljasokeri ja siirappi. Yhdistä seokset ja kiehauta koko ajan vatkaten, kunnes sakenee.
  • Kaada kulhoon ja vispaa voi vähitellen joukkoon. Laita kylmään.
  • Laita kiertoilmauuni lämpenemään 175°C.
  • Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja kääntele taikinaan.
  • Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Älä levitä aivan reunoille asti.
  • Paista uunin alatasolla noin 6–7 minuuttia.
  • Jäähdytä.
  • Vaahdota kerma ja mausta tomusokerilla. Ota kakkulevystä muotilla 6 + 6 ympyrää, joiden halkaisijat ovat noin 7 cm ja 5 cm.
  • Voit käyttää muotteina juomalaseja. Levitä vadelmahilloa isommille ympyröille ja aseta päälle pienemmät ympyrät, joihin levität vaniljatäytettä. Päällystä leivokset runsaalla kermavaahdolla.
  • Kaulitse sokerimassa tomusokeria apuna käyttäen.
  • Leikkaa siitä ympyröitä, joiden halkaisija on noin 14 cm. Painele ja muotoile ne leivosten ympärille.
  • Kostuta sokerimassaa vedellä tai käytä tomusokeri-vesiseosta liimana ja kiinnitä pupuntassut.
  • Halkaise vaahtokarkit ja kiinnitä ne veden tai tomusokeri-vesiseoksen avulla töpöhännäksi leivoksen päälle.
Pääsiäispupuleivokset

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä