Myskikurpitsa-mascarponeruudut
- 30 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 4 kananmuna
- 2 dl rypsiöljy
- 4 dl Dansukker Siro erikoishieno sokeri
- 300 g myskikurpitsa
- 4 ½ dl vehnäjauho
- 1 tl ruokasooda
- 1 tl leivinjauhe
- 1 tl Dansukker vaniljasokeri
- 1 tl kaneli
- ½ tl kardemumma
Pinnalle
- 250 g mascarponejuusto
- 3-4 dl Dansukker tomusokeri
- 2 tl Dansukker vaniljasokeri
- muutama pala lakritsi
Kurpitsasta valmistat upean mehevät ruudut. Kuorruta vaniljalla maustetulla mascarponejuustolla.
Halloweenjuhlien kurpitsaruudut koristelet kummituksiksi leikkaamalla lakritsipaloista silmät palojen keskelle.
Myskikurpitsa-mascarponeruudut
12-16 annosta
4 munaa
2 dl rypsiöljyä
4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
300 g myskikurpitsaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl kanelia
½ tl kardemummaa
Pinnalle:
250 g Mascarponejuustoa
3-4 dl Dansukker Tomusokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
muutama lakupala
Riko munat kulhoon.
Mittaa joukkoon rypsiöljy ja Siro erikoishieno sokeria.
Poista myskikurpitsasta siemenet ja raasta hedelmäliha karkeaksi raasteeksi.
Lisää myskikurpitsaraaste, vehnäjauhot, ruokasooda, leivinjauhe, vaniljasokeri, kaneli ja kardemumma. Kääntele taikina tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen, suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan, jonka mitat ovat noin 20×30 cm.
Paista 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
Jäähdytä.
Valmista kuorrute:
Mittaa mascarponejuusto kulhoon ja vatkaa joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri.
Levitä kuorrute jäähtyneen leivonnaisen pinnalle. Leikkaa tasakokoisiksi ruuduiksi.
Leikkaa lakupalat pienemmiksi ja laita ne ruutujen keskelle kummituksen silmiksi.
Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.