Lakritsi-rahkapullat

  • 15 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Lakritsi-rahkapullat

4 arvostelua. Keskiarvo: 4.8/5

Ei arvosteluja

Resepti toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Kouvolan Lakritsin kanssa.

Pääsiäisenä herkutellaan tietysti rahkapullilla tai rahkapiiraalla. Tästä voit valmistaa kummat tahansa, ihan kuinka itse haluat. Mikäli taikinan teko kuulostaa liian aikaa vievältä, osta kaupan pakastealtaasta valmista pullataikinaa.

Katso lisää: https://kouvolanlakritsi.fi/

Advertising information

Ainekset

16 annosta
Rahkapullat:
  • 2 ½ dl maitoa
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 (kananmuna)
  • 7-8 dl vehnäjauhoja
  • 75-100 g voita TAI
  • 75-100 g margariinia (vaihtoehto)
Täyte:
  • n. 1 dl Kouvolan Lakritsi Lakritsikastiketta
  • 300 g maitorahkaa
  • ¾ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl limen mehua TAI
  • limen kuoriraastetta (vaihtoehto)
Voiteluun:
  • kananmuna
Koristeluun:
  • paistonkestäviä koristerakeita

Ohje

  • Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon tuorehiiva.
  • Lisää sokeri, kardemumma ja halutessasi kananmuna. Sekoita.
  • Lisää jauhot vaivaten ja vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi tai margariini.
  • Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 20 minuuttia.
  • Vaivaa taikina ja pyöritä tangoksi.
  • Jaa yhtä suuriin paloihin ja pyöritä pikkupulliksi.
  • Laita pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Muista jättää kohoamisvaraa.
  • Kohota lämpimässä paikassa liinan alla 15-20 minuuttia.
  • Paina juomalasilla pullien keskelle kolo.
  • Valuta jokaiseen noin 1 tl lakritsikastiketta.
  • Sekoita maitorahkan joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja limenmehu- tai kuoriraaste.
  • Jaa rahkatäyte koloihin ja voitele pullien reunat kananmunalla.
  • Ripottele halutessasi reunoille paistonkestäviä koristerakeita.
  • Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 12 minuuttia.
  • Jäähdytä ja tarjoa!
Lakritsi-rahkapullat

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: