Kuningatar Astridin piparkakut

  • 30 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

29 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Piparkakkutaikinan ei anneta levätä vaan se leivotaan heti.
Taikinaa on helppo käsitellä ja kuningatar Astridin piparkakuista tulee mureita.

Advertising information

Ainekset

20-30 annosta
  • 1½-2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia TAI
  • 1½-2 dl Dansukker TUmmaa siirappia
  • 1¾ dl Dansukker Taloussokeria
  • ½ rkl kanelia
  • ½ rkl inkivääriä
  • ½ rkl neilikkaa
  • ½ rkl jauhettua pomeranssinkuorta
  • ¾ rk soodaa
  • 150 g voita TAI
  • 150 g margariinia
  • 1 kananmuna
  • 10 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

  • Sekoita siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa.
  • Kiehauta ja sekoita joukkoon sooda, kun seos kiehuu.
  • Kaada seos kulhoon ja lisää rasva.
  • Anna sen sulaa ja sekoita joukkoon kananmuna ja jauhot.
  • Alusta taikina kimmoisaksi ja leivo, kun se on vielä haaleaa.
  • Kauli taikina ja ota muotilla piparkakkuja.
  • Paista 175 asteessa noin 8–10 minuuttia.

Vinkki!

Mikäli pidät mausteisista pipareista, lisää mausteiden määrää.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä