Pekoniset hamppu-juustomuffinit
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 1 dl rypsiöljy
- 2 kananmuna
- ½ dl Impolan kasvitila hamppurouhe
- 1 dl Impolan kasvitila kuorittu hampunsiemen
- 1½ dl vehnäjauho
- 2 tl leivinjauhe
- ½ punainen paprika
- 1½ dl mustaleima-emmental juusto
- 2 dl kuohukerma
- (vaihtoehto) ruokakerma
- 100 g pekoni
- 1 tl tuore rosmariini
Ihanat suolaiset muffinit valmistuvat helposti. Tarjoa sellaisenaan tai keittoruoan kanssa tai salaattipöydässä. Mehevät muffinit voit leipoa myös pakastimeen ja ottaa tarjolle tarpeen mukaan.
Hamppurouhe ja hampunsiemenet tekevät taikinasta ihanan rouhean. Pekoni ja juusto antavat muffineille mehevyyttä.
Pekoniset hamppu-juustomuffinit
8 isoa muffinia
1 dl rypsiöljyä
2 kananmunaa
½ dl Impolan kasvitila hamppurouhetta
1 dl Impolan kasvitila kuorittuja hampunsiemeniä
1½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ punainen paprika kuutioina
1½ dl mustaleima-emmentalia raasteena
2 dl kuohu- tai ruokakermaa
100 g pekonia
1 tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
Mittaa kulhoon rypsiöljy, rikotut munat, hamppurouhe, hampunsiemenet, vehnäjauhot, leivinjauhe, kuutioitu punainen paprika, juustoraaste ja kuohukerma.
Hienonna pekoni ja paista kuumalla pannulla rapeiksi. Lisää pekonipalat ja hienonnettu rosmariini muiden ainesten joukkoon. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteessa uunin keskiritilätasolla 12-15 minuuttia.