Mustikkakukko
- 15 min Työaika
- 1 h 15 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
6 annosta
Pohja
- 200 g voita
- 1 dl sokeria
- 3 ½ dl Myllyn Paras ruisjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 400 g pakastemustikoita
- 1 dl sokeria
- 3 rkl perunajauhoja
- ½ tl vaniljasokeria
Valmistusohje
- Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi ja sokeri ja vatkaa ne kuohkeaksi.
- Lisää keskenään sekoitetut ruisjauhot ja leivinjauhe ja sekoita, kunnes taikina on tasainen.
- Painele taikinasta 2/3 leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 20 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
- Sekoita pakastemustikat, sokeri, perunajauhot ja vaniljasokeri keskenään ja levitä seos piiraspohjan päälle.
- Kaulitse loppu taikina tasaiseksi levyksi ja nosta piirakkavuokaan mustikoiden päälle.
- Painele reunat kiinni.
- Paista mustikkakukkoa 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin tunti.
- Tarjoa hieman jäähtyneenä kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.