Lakritsi-vadelmakuppikakut
- 30 min Työaika
- 15 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 2 kananmuna
- 2 dl sokeri
- 3½ dl vehnäjauho
- 2 tl leivinjauhe
- 2 tl vaniljasokeri
- 50 g Kouvolan Lakritsi
- 1 dl tuore vadelma
- 1 dl maito
- 100 g voi
- (1 dl vaihtoehto) rypsiöljy
Pinnalle:
- 3 dl tomusokeri
- 2 tl Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhe
- n. 2 rkl vesi
- 12-15 tuore vadelma
Kuppikakut maistuvat milloin tahansa.
Ja varsinkin sellaiset, joiden sisään on kätketty lakritsainen yllätys.
Nämä kuppikakut on kuorrutettu herkullisella lakritsi-sokerikuorrutteella ja koristeltu vadelmilla, joita löytyy myös taikinasta.
Helppoakin vielä!
Lakritsi-vadelmakuppikakut
10-12 kpl
2 kananmunaa
2 dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
50 g Kouvolan Lakritsia
1 dl tuoreita vadelmia
1 dl maitoa
100 g sulatettua voita tai 1 dl rypsiöljyä
Pinnalle:
3 dl tomusokeria
2 tl Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhetta
n. 2 rkl vettä
12-15 tuoretta vadelmaa
Riko leivontakulhoon munat. Mittaa joukkoon sokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita puuhaarukalla. Paloittele Kouvolan Lakritsit pieniksi paloiksi ja lisää ne kulhoon vadelmien, maidon ja sulatetun voin tai rypsiöljyn kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.
Jaa kauniisiin muffinivuokiin ja paista 200-225 -asteessa noin 12-15 minuuttia.
Valmista pinnalle kuorrutus.
Mittaa kulhoon tomusokeri ja Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhe. Lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes seos on levittyvää, mutta paksua.
Lusikoi kuorrute muffinien päälle ja koristele tuoreilla vadelmilla.