Kantarellikeitto
- 30 min Työaika
- 15 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit

Metsän ihanat sienet odottavat kerääjiä. Kantarellit maistuvat usein kokemattomammallekin sienestäjälle ja ainakin ne ovat helposti tunnistettavissa.
Jo pienestä määrästä voit valmistaa maistuvan keiton, jonka seurana voit tarjota tuoretta, pehmeää leipää tai keiton päälle ripoteltuja krutonkeja. Kantarellikeitosta saat herkullisen myös maidottomana. Käytä kerman tilalla esimerkiksi alpro soya ruoka -valmistetta ja jätä ohjeesta pois sulatejuusto tai tuorejuusto.
Advertising information

Katso myös: kantarellikastike
Sienistä saa aina herkullisen kastikkeen melkeinpä ruoalle kuin ruoalle. Voit laittaa kastikkeeseen halutessasi hienonnettua sipulia. Katso resepti linkistä.
Ainekset
2 annosta
- 50 g voita
- tai margariinia
- ½ l kantarelleja
- 2 dl vehnäjauhoja
- 5 dl vettä
- ½ kasvisliemikuutio
- tai kanaliemikuutio
- 2 dl kuohukermaa
- tai ruokakermaa
- 100 g sulatejuustoa
- tai tuorejuustoa
- suolaa
- tuoretta persiljaa
Ohje
- Sulata voi kattilassa.
- Kuullota sipulisilppua hetki.
- Lisää joukkoon paloitellut kantarellit ja kääntele, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut.
- Ripottele pinnalle vehnäjauhoja ja kääntele ne sienten joukkoon.
- Lisää vesi, liemikuution pala, kerma ja sulatejuusto.
- Keitä miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia.
- Tarkista maku.
- Ripottele halutessasi pinnalle tuoretta persiljaa.
- Nauti kantarellikeitto heti.