Spagettikurpitsasosekeitto
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 1,8 kg spagettikurpitsaa TAI
- 1,8 kg muuta kurpitsaa (vaihtoehto)
- 1 sipuli
- vettä
- 2 rkl kasvisfondia
- 150-200 g sulatejuustoa TAI
- 150-200 g kermaa (vaihtoehto)
- mustapippuria myllystä
Pinnalle:
- pinjansiemeniä TAI
- auringonkukansiemeniä
Valmistusohje
- Kuori kurpitsa työlaudalla terävällä veitsellä. Koverra pois siemenet ja leikkaa hedelmäliha paloiksi.
- Laita palat kattilaan ja paloittele joukkoon kuorittu sipuli.
- Laske päälle vettä sen verran että kasvikset peittyvät.
- Lisää joukkoon kasvisfondi.
- Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes kurpitsapalat pehmenevät.
- Valuta keitinliemi talteen.
- Soseuta kurpitsat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella ja lisää keitinlientä kunnes saat sopivan sakean keiton.
- Lisää joukkoon sulatejuusto tai kerma ja rouhi joukkoon mustapippuria myllystä, pyöräytä tasaiseksi.
- Tarkista maku. Lisää tarvittaessa fondia tai suolaa ja halutessasi kuivattuja tai tuoreita yrttejä.
- Paahda kuivalla pannulla pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä ja ripottele keiton päälle.