Spagettikurpitsasosekeitto

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
spagettikurpisasosekeitto
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

85 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Syksyn kurpitsat kannattaa hyödyntää erilaisiin keittoihin, patoihin ja lisäkkeiksi. Samettisen pehmeä kurpitsakeitto on mainio tarjottava alkuruoaksi ja kevyeksi lounaaksi. Kokeile erilaisia kurpitsoja.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1,8 kg spagettikurpitsaa TAI
  • 1,8 kg muuta kurpitsaa (vaihtoehto)
  • 1 sipuli
  • vettä
  • 2 rkl kasvisfondia
  • 150-200 g sulatejuustoa TAI
  • 150-200 g kermaa (vaihtoehto)
  • mustapippuria myllystä
Pinnalle:
  • pinjansiemeniä TAI
  • auringonkukansiemeniä

Valmistusohje

  • Kuori kurpitsa työlaudalla terävällä veitsellä. Koverra pois siemenet ja leikkaa hedelmäliha paloiksi.
  • Laita palat kattilaan ja paloittele joukkoon kuorittu sipuli.
  • Laske päälle vettä sen verran että kasvikset peittyvät.
  • Lisää joukkoon kasvisfondi.
  • Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes kurpitsapalat pehmenevät.
  • Valuta keitinliemi talteen.
  • Soseuta kurpitsat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella ja lisää keitinlientä kunnes saat sopivan sakean keiton.
  • Lisää joukkoon sulatejuusto tai kerma ja rouhi joukkoon mustapippuria myllystä, pyöräytä tasaiseksi.
  • Tarkista maku. Lisää tarvittaessa fondia tai suolaa ja halutessasi kuivattuja tai tuoreita yrttejä.
  • Paahda kuivalla pannulla pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä ja ripottele keiton päälle.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä