Kantarellikastike
- 10 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kantarelleja löytyy monen pakasteesta sieniretkien tuliaisina. Niitä myydään läpi vuoden myös säilykkeenä. Sienistä saa aina herkullisen kastikkeen melkeinpä ruoalle kuin ruoalle. Voit laittaa kastikkeeseen halutessasi hienonnettua sipulia. Kantarellikastike sopii hyvin esimerkiksi lihapullien seurana.
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 25 g voita
- tai margariinia
- 3 dl kantarelleja
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl kuohukermaa
- tai ruokakermaa
- ripaus suolaa
- timjamia tuoreena tai kuivattuna
Valmistusohje
- Puhdista sienet ja silppua niitä hieman.
- Sulata kasarissa voi ja kääntele sieniä hetki.
- Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja kääntele seosta varovasti vielä hetki.
- Kaada joukkoon kerma, anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen noin 5 minuuttia.
- Mausta valmis kastike suolalla ja timjamilla.
- Tarjoa kantarellikastike paistetun kalan, lihan, broilerin tai kasvisten seurana.