Tartiflette

  • 20 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Tartiflette
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

29 arvostelua. Keskiarvo: 3.4/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteistyö Herkkujuustola

Ranskan Alpeilta kotoisin oleva Tartiflette on helppotekoinen ja maukas ruoka, johon voit halutessasi käyttää myös pekonia. Tässä upean juustoisessa perunavuoassa on kotimaisen Herkkujuustolan voimakasta juustoa Hilmaa, joka sopii myös racletteen. Helppo ja erittäin maukas ruoka maistuu sellaisenaan tai tuoreen leivän kanssa. Hyödynnä tähän edelliseltä aterialta ylijääneet kuorineen keitetyt perunat.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 8 kiinteää perunaa
  • vettä
  • ripaus suolaa
  • (170 g) (pekonia) halutessasi
  • 1 iso sipuli
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • mustapippuria myllystä
  • 200 g smetanaa TAI
  • 200 g ranskankermaa (vaihtoehto) TAI
  • 2 dl kermaa (vaihtoehto)
  • 2 dl alkoholitonta valkoviiniä
  • 300 g Herkkujuustola Hilma -juustoa

Valmistusohje

  • Pese perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä.
  • Leikkaa kuorineen ohuiksi viipaleiksi ja laita ne reunalliseen uunivuokaan.
  • Mikäli käytät pekonia, leikkaa se suikaleiksi ja laita kylmänä pannulle ja paista käännellen rapeiksi.
  • Kuori ja hienonna sipuli.
  • Jos käytät pekonia, älä lisää öljyä, vaan laita sipulit pekonin joukkoon pannulle.
  • Muussa tapauksessa kuumenna pannulla rypsiöljy ja lisää sipulisilppu. Kääntele hetki.
  • Rouhi joukkoon mustapippuria. Lisää smetana, ranskankerma tai kerma sekä valkoviini.
  • Raasta Hilma -juusto ja sekoita joukkoon. Kuumenna kunnes juusto on sulanut.
  • Kaada seos perunaviipaleiden joukkoon uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia.
  • Tarjoa tartiflette tuoreen leivän kanssa.
Tartiflette

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä