Advertising information
Ainekset
- 50 g voita TAI
- 50 g margariinia (vaihtoehto)
- 1 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkeita vehnäjauhoja
- 1 ½ dl maitoa
- 2 prk tonnikalapaloja tai -hiutaleita valutettuna
- 1 dl Myllyn Paras Maustekorppujauhoja
- ripaus suolaa
- ½ ruukkua hienonnettua tilliä
Valmistusohje
- Sulata voi tai margariini kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot.
- Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen kaksi minuuttia sekoitellen. Jäähdytä.
- Lisää joukkoon valutetut tonnikalapalat tai -hiutaleet, maustekorppujauhot, ripaus suolaa ja hienonnettua tilliä
- Sekoita tasaiseksi ja muotoile pyöryköiksi.
- Paista kuumalla pannulla voissa tai margariinissa käännellen.
- Tarjoa tonnikalapyörykät !
Kauppalista
Usein kysytyt kysymykset tonnikalapyöryköistä
1. Voiko käyttää mitä tahansa tonnikalaa?
Säilyketonnikala öljyssä tai vedessä toimii parhaiten. Suosi MSC-sertifioitua tonnikalaa, joka on pyydetty vastuullisesti.
2. Miten tonnikalapyörykät pysyvät koossa?
Lisää kananmunaa ja korppujauhoja tai perunamuusia sitomaan massaa. Anna taikinan levätä jääkaapissa ennen paistamista.
3. Voiko pyörykät tehdä ilman kananmunaa?
Kyllä! Korvaa kananmuna esimerkiksi perunasoseella, kaurajauholla tai chia-siemen-geelillä.
4. Miten tonnikalapyörykät maustetaan?
Sitruunamehu, mustapippuri, ruohosipuli ja juustoraaste tuovat makua. Voit lisätä myös valkosipulia, chiliä tai kapriksia.
5. Voiko tonnikalapyörykät pakastaa?
Ehdottomasti. Anna pyöryköiden jäähtyä, pakkaa ne tiiviisti ja pakasta. Sulata jääkaapissa ja lämmitä pannulla tai uunissa.
6. Mitä lisukkeita sopii tonnikalapyöryköiden kanssa?
Perunamuusi, keitetyt perunat, salaatti, jogurttikastike tai vaikka couscous. Myös tomaattikastike toimii hyvin.
7. Voiko pyörykät paistaa uunissa?
Kyllä. Aseta pyörykät leivinpaperille ja paista 200 °C noin 15–20 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.