Kesän herkkuvati
- 10 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 8 viipaletta Maalahden Limppu -leipää
- 1 l vettä
- 1 tl suolaa
- ½-1 kg varhaisperunoita
- 1 prk silliä
Katkarapusalaatti:
- 500 g turkkilaista jogurttia
- 200 g katkarapuja
- 1 sipuli
- 1 omena
- 10 cm pala tuorekurkkua
- 2 keitettyä kananmunaa
- ½ ruukkua tilliä
- ripaus suolaa
- limepippuria myllystä
Lisäksi:
- hienonnettua tilliä
Valmistusohje
- Kiehauta vesi ja lisää suola ja varhaisperunat.
- Keitä kypsäksi ja valuta.
- Valmista sillä välin katkarapusalaatti.
- Laita turkkilainen jogurtti kulhoon.
- Sulata ja valuta katkaravut ja sekoita joukkoon.
- Kuori ja hienonna sipuli ja leikkaa tuorekurkku pieniksi kuutioiksi.
- Kuori omena ja poista siemenkota. Leikkaa omena pieniksi kuutioiksi.
- Hienonna kananmunat ja tilli ja sekoita muiden ainesten kanssa jogurtin joukkoon.
- Mausta ripauksella suolaa ja limepippurilla. Tarkista maku.
- Laita tarjolle Maalahden Limppua, katkarapusalaattia, silliä ja varhaisperunoita.
- Ripottele perunoiden päälle hieman tilliä.
- Tarjoa seuraksi nokare voita. Nauti kesän mauista!
