Kesän herkkuvati

  • 10 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

5 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Maalahden Limppu logo Maalahden Limppu logo

Kaupallinen yhteistyö Maalahden Limppu

Kuulutko niihin ihmisiin, jotka odottavat varhaisperunoiden saapumista kauppoihin ja niiden nauttimista sillin ja voinokareen kanssa? Tämä kesän herkkulautanen sopii alkupalaksi vaikka juhannuksen viettoon. Nautitaan linnunlaulun säestämänä.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 8 viipaletta Maalahden Limppu -leipää
  • 1 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • ½-1 kg varhaisperunoita
  • 1 prk silliä
Katkarapusalaatti:
  • 500 g turkkilaista jogurttia
  • 200 g katkarapuja
  • 1 sipuli
  • 1 omena
  • 10 cm pala tuorekurkkua
  • 2 keitettyä kananmunaa
  • ½ ruukkua tilliä
  • ripaus suolaa
  • limepippuria myllystä
Lisäksi:
  • hienonnettua tilliä

Valmistusohje

  • Kiehauta vesi ja lisää suola ja varhaisperunat.
  • Keitä kypsäksi ja valuta.
  • Valmista sillä välin katkarapusalaatti.
  • Laita turkkilainen jogurtti kulhoon.
  • Sulata ja valuta katkaravut ja sekoita joukkoon.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja leikkaa tuorekurkku pieniksi kuutioiksi.
  • Kuori omena ja poista siemenkota. Leikkaa omena pieniksi kuutioiksi.
  • Hienonna kananmunat ja tilli ja sekoita muiden ainesten kanssa jogurtin joukkoon.
  • Mausta ripauksella suolaa ja limepippurilla. Tarkista maku.
  • Laita tarjolle Maalahden Limppua, katkarapusalaattia, silliä ja varhaisperunoita.
  • Ripottele perunoiden päälle hieman tilliä.
  • Tarjoa seuraksi nokare voita. Nauti kesän mauista!
kesän herkkuvati

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä