Marjakakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- kananmuna
- sokeri
- vehnäjauho
- perunajauho
- leivinjauhe
- flora vispi
- maitorahka
- marjasekoitus
- vaniljasokeri
- liivatelehti
- mansikka
- vadelma
- mustikka
- mustaherukka
- hyytelösokeri
Marjakakku
Pohja:
6 munaa
3,75 dl sokeria
3,75 dl jauhoja, joista voit osan käyttää perunajauhoina, osan vehnäjauhoina
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
2,5 dl Flora vispiä vaahtona
500 g maitorahkaa
1 pss marjasekoitusta
sokeria maun mukaan
vaniljasokeria
7 liivatelehteä
Päällä:
mansikoita, vadelmia, mustikoita ja mustaherukoita
Kiille hyytelösokerista.
Reunoilla: 4 dl Flora vispiä vaahdotettuna
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan, paista 150-175 asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla.
Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
Vuoraa kakkuvuoka kahdella kelmunpalalla. Kokoa kakku vuokaan ylösalaisin. Laita alimmaksi kakun pintaosa, kostuta.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Lisää vaahdotetun Flora vispin joukkoon rahka, sulatettu marjasekoitus, sokeri ja vaniljasokeri.
Sulata
vedestä puristetut liivatteet vesitilkkaan ja anna jäähtyä hetki. Lisää
haalea liivateseos täytteen joukkoon, sekoita tasaiseksi.
Kaada puolet täytteestä kakkupohjan päälle, nosta kakun keskiosa täytteen päälle ja kostuta.
Kaada loput täytteestä vuokaan ja nosta päälle vielä kakun pohjaosa, kostuta.
Nosta kakku kylmään mielellään yön yli.
Kumoa kakku, koristele marjoilla, tee kiille hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan ja pursota reunoille Flora vispiä tai kermavaahtoa.