Mehevä omenakakku

  • 1 h 30 min Työaika
  • 1 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

16 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Makuja logo Makuja logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Mehevä omenakakku valmistuu vaikka yllätysvieraille. Vaahdota pinnalle kermavaahtoa tai vaniljavaahtoa tai tarjoa se erikseen.

Advertising information

Ainekset

8-10 annosta
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 dl mantelilastuja
  • tai mantelirouhetta
  • 150 g sulatettua voita
  • 1 dl maitoa
  • tai omenamehua
  • tai kermaa
  • 3 kotimaista omenaa
Pinnalle
  • 2-3 kotimaista omenaa viipaleina
  • 25 g voita
  • tai margariinia
  • ripaus sokeria
  • ripaus kanelia
Lisäksi
  • kermavaahtoa
  • vaniljavaahtoa

Valmistusohje

  • Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sulatettu voi ja maito tai kerma.
  • Huuhtele omenat ja poista siemenkodat.
  • Paloittele pieniksi kuutioiksi.
  • Lisää ne taikinan joukkoon.
  • Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.
  • Kypsennä 175-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 50-60 minuuttia.
  • Kumoa hieman jäähtynyt kakku tarjoiluvadille.
  • Huuhtele omenat ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi.
  • Sulata voi tai margariini pannulla ja anna sen hieman ruskistua.
  • Lisää omenalohkot, sokeri ja kaneli ja kääntele varoen hetki, kunnes hieman pehmenevät ja saavat kauniin värin.
  • Levitä omenalohkot pinnalle ja tarjoa kermavaahdon tai vaniljavaahdon kanssa.
  • Vinkki! Voit halutessasi sipaista pinnalle hieman hyytelösokerista ja vedestä kiehautettua kiillettä.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: