Mehevä omenakakku
- 1 h 30 min Työaika
- 1 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
8-10 annosta
- 3 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl kardemummaa
- 1 dl mantelilastuja
- tai mantelirouhetta
- 150 g sulatettua voita
- 1 dl maitoa
- tai omenamehua
- tai kermaa
- 3 kotimaista omenaa
Pinnalle
- 2-3 kotimaista omenaa viipaleina
- 25 g voita
- tai margariinia
- ripaus sokeria
- ripaus kanelia
Lisäksi
- kermavaahtoa
- vaniljavaahtoa
Valmistusohje
- Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sulatettu voi ja maito tai kerma.
- Huuhtele omenat ja poista siemenkodat.
- Paloittele pieniksi kuutioiksi.
- Lisää ne taikinan joukkoon.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.
- Kypsennä 175-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 50-60 minuuttia.
- Kumoa hieman jäähtynyt kakku tarjoiluvadille.
- Huuhtele omenat ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi.
- Sulata voi tai margariini pannulla ja anna sen hieman ruskistua.
- Lisää omenalohkot, sokeri ja kaneli ja kääntele varoen hetki, kunnes hieman pehmenevät ja saavat kauniin värin.
- Levitä omenalohkot pinnalle ja tarjoa kermavaahdon tai vaniljavaahdon kanssa.
- Vinkki! Voit halutessasi sipaista pinnalle hieman hyytelösokerista ja vedestä kiehautettua kiillettä.