Browniekakku ja mascarponevaahtoa

  • 20 min Työaika
  • 45 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

22 arvostelua. Keskiarvo: 4.4/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

10-15 annosta
  • 100 g tumma suklaa
  • 100 g voi
  • 2 kananmuna
  • 2 dl fariinisokeri
  • 2 ½ dl vehnäjauho
  • 1 dl mantelirouhe
  • 2 tl vaniljasokeri
  • 1 tl leivinjauhe
Pinnalle:
  • 1 rasia mascarponejuusto
  • ½ dl tomusokeri
  • ½ tl vaniljajauhe
  • 1-2 dl tuore vadelma
  • tuore marja
  • tuore sitruunamelissa
  • tuore minttu

Ystävänpäiväleivonnaiseksi sopiva browniekakku on helppotekoinen. Suojaa paistovuoka leivinpaperilla, jotta voit siirtää kypsän kakun näppärästi tarjoiluvadille. Lisäksi säästyt turhalta tiskiltä, kun paistovuoka pysyy puhtaana. Mascarponevaahto kruunaa tämän suklaisen herkun.

Browniekakku ja mascarponevaahtoa
10-15 annosta

100 g tummaa suklaata
100 g voita
2 munaa
2 dl fariinisokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl mantelirouhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:
1 rasia mascarponejuustoa
½ dl tomusokeria
½ tl vaniljajauhetta
1-2 dl tuoreita vadelmia tai muita marjoja
sitruunamelissaa tai minttua

Paloittele suklaa kattilaan ja lisää joukkoon voi.
Sulata ainekset sekoitellen. Nosta sivuun.
Lisää munat sekoittaen.
Kääntele fariinisokeri ja muut kuivat aineet joukkoon.
Laita taikina Saga Leivinpaperiarkilla vuorattuun halutun malliseen kakkuvuokaan.
Paista 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on kiinteytynyt ja kakku näyttää kypsältä.
Anna jäähtyä ja irrota vuoasta.

Vaahdota mascarponejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään.
Lusikoi seos jäähtyneen kakun päälle.
Ripottele koristeeksi halutessasi vaniljajauhetta. Koristele tuoreilla vadelmilla tai marjoilla ja sitruunamelissalla tai mintulla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä