Mehevä taatelileipä

  • 20 min Työaika
  • 2 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

8 arvostelua. Keskiarvo: 4.9/5

Ei arvosteluja

Myllyn Paras logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Myllyn Paras kanssa

Leivo joulupöytään tai syötäväksi lahjaksi mehevä taatelileipää. Tällä reseptillä valmistat kaksi suorakaiteen mallista leipää leipävuoassa.

Advertising information

Ainekset

2 annosta
  • 5 dl alkoholiton olut
  • (vaihtoehto) kotikalja
  • 200 g kuivattu taateli
  • 50 g hiiva
  • ¾ dl siirappi
  • (vaihtoehto) fariinisokeri
  • 1 tl suola
  • 4 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho
  • 3 dl Myllyn Paras Ruisjauho
  • 75 g voi
  • (vaihtoehto) margariini
  • (vaihtoehto) rypsiöljy
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • (vaihtoehto) mantelirouhe
  • (vaihtoehto) pähkinärouhe
Vuokaan:
  • nokare voi
  • (vaihtoehto) margariini
  • 1 dl seesaminsiemeniä

Ohje

  • Laita olut tai kotikalja kulhoon ja laita joukkoon kivettömät taatelit
  • Anna seistä vähintään puoli tuntia
  • Liuota joukkoon hiiva
  • Lisää siirappi tai fariinisokeri ja suola
  • Vaivaa joukkoon vehnäjauhot ja ruisjauhot
  • Voit jättää taikinan löysäksi ja jättää osan jauhoista leivontavaiheeseen
  • Vaivaa vielä joukkoon sulatettu voi, margariini tai rypsiöljy sekä seesaminsiemenet tai manteli- tai pähkinärouhe
  • Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin tunti
  • Vaivaa taikinaa jauhoja apuna käyttäen ja nosta taikinat voideltuun ja seesaminsiemenillä jauhotettuun paistovuokaan
  • Kohota vielä puoli tuntia
  • Paista 225 asteessa ensin 15 minuuttia ja tiputa sitten lämpötila 200 asteeseen
  • Kypsennä vielä noin puoli tuntia

Kauppalista

Video

@hellapoliisi_virallinen Kaupallinen yhteistyö #MyllynParas Leivo mehevä taatelileipä ja nauti vaikka juuston tai savulohen kanssa. #taatelileipä #hellapoliisi ♬ Sentimental piano instrumental song of early summer – Yukari Okano

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: