Välimeren lihamureke ja värikäs kasvislisäke
- 20 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4-5 annosta
- 1 dl couscousia TAI
- 1 dl korppujauhoja (vaihtoehto)
- 2 dl vettä
- 400 g HK Naudan jauhelihaa
- ½ dl aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita
- 2 kpl valkosipulinkynsiä
- 1 sipuli
- 100 g fetajuustoa TAI
- 100 g salaattijuustoa (vaihtoehto)
- 5-10 kpl oliiveja
- 2 tl kuivattua basilikaa TAI
- 2 tl kuivattua oreganoa (vaihtoehto) TAI
- 2 tl kuivattua rakuunaa (vaihtoehto)
- ¾ tl suolaa
Pinnalle:
- n. 3 rkl vihreää pestokastiketta
- ½-1 dl parmesaaniraastetta
Kasvislisäke:
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 vihreä paprika
- 1 keltainen paprika
- pieni munakoiso
- 1-2 kpl punasipulia
- 200 g miniluumutomaatteja TAI
- 200 g kirsikkatomaatteja (vaihtoehto)
- 2 kpl valkosipulinkynsiä
- 2 rkl soijakastiketta
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
- Mittaa couscous tai korppujauhot kulhoon ja lisää vesi.
- Anna turvota noin viisi minuuttia.
- Lisää naudan jauheliha, aurinkokuivatut tomaatit, hienonnetut valkosipulinkynnet ja silputtu sipuli.
- Leikkaa feta- tai salaattijuusto ja oliivit pieniksi paloiksi ja lisää joukkoon.
- Mausta kuivatulla basilikalla, oreganolla tai rakuunalla ja suolalla.
- Sekoita seos tasaiseksi ja muotoile tasakokoiseksi tangoksi.
- Valuta murekkeen pinnalle vihreää pestokastiketta ja ripottele päälle parmesaaniraastetta.
- Paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä tai uunivuossa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia.
- Valmista seuraksi värikäs lisäke.
- Suikaloi paprikat ja kuutioi munakoiso. Kuori punasipulit ja leikkaa lohkoiksi.
- Puolita miniluumutomaatit.
- Kuumenna öljy pannulla ja lisää kasvikset ja valkosipulinkynnet.
- Kääntele kovalla lämmöllä muutamia minuutteja.
- Mausta Välimeren lihamureke soijakastikkeella ja rouhitulla mustapippurilla.