Välimeren lihamureke ja värikäs kasvislisäke

  • 20 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Välimeren lihamureke ja värikäs kasvislisäke
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

27 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Kaupallisessa yhteistyössä Hookoo

Välimeren lihamurekkeessa on joukko ihania Välimeren alueen tuotteita, jotka tekevät arkisesta murekkeesta mehevän ja herkullisen.

Advertising information

Ainekset

4-5 annosta
  • 1 dl couscousia TAI
  • 1 dl korppujauhoja (vaihtoehto)
  • 2 dl vettä
  • 400 g HK Naudan jauhelihaa
  • ½ dl aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita
  • 2 kpl valkosipulinkynsiä
  • 1 sipuli
  • 100 g fetajuustoa TAI
  • 100 g salaattijuustoa (vaihtoehto)
  • 5-10 kpl oliiveja
  • 2 tl kuivattua basilikaa TAI
  • 2 tl kuivattua oreganoa (vaihtoehto) TAI
  • 2 tl kuivattua rakuunaa (vaihtoehto)
  • ¾ tl suolaa
Pinnalle:
  • n. 3 rkl vihreää pestokastiketta
  • ½-1 dl parmesaaniraastetta
Kasvislisäke:
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 vihreä paprika
  • 1 keltainen paprika
  • pieni munakoiso
  • 1-2 kpl punasipulia
  • 200 g miniluumutomaatteja TAI
  • 200 g kirsikkatomaatteja (vaihtoehto)
  • 2 kpl valkosipulinkynsiä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

  • Mittaa couscous tai korppujauhot kulhoon ja lisää vesi.
  • Anna turvota noin viisi minuuttia.
  • Lisää naudan jauheliha, aurinkokuivatut tomaatit, hienonnetut valkosipulinkynnet ja silputtu sipuli.
  • Leikkaa feta- tai salaattijuusto ja oliivit pieniksi paloiksi ja lisää joukkoon.
  • Mausta kuivatulla basilikalla, oreganolla tai rakuunalla ja suolalla.
  • Sekoita seos tasaiseksi ja muotoile tasakokoiseksi tangoksi.
  • Valuta murekkeen pinnalle vihreää pestokastiketta ja ripottele päälle parmesaaniraastetta.
  • Paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä tai uunivuossa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia.
  • Valmista seuraksi värikäs lisäke.
  • Suikaloi paprikat ja kuutioi munakoiso. Kuori punasipulit ja leikkaa lohkoiksi.
  • Puolita miniluumutomaatit.
  • Kuumenna öljy pannulla ja lisää kasvikset ja valkosipulinkynnet.
  • Kääntele kovalla lämmöllä muutamia minuutteja.
  • Mausta Välimeren lihamureke soijakastikkeella ja rouhitulla mustapippurilla.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä