Maukas jauhelihapata

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Maukas jauhelihapata
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

23 arvostelua. Keskiarvo: 4.4/5

Ei arvosteluja

Myllyn Paras logo Myllyn Paras logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Helposti valmistuvat arkiruokareseptit ovat suosituimpia.
Yhden padan taktiikalla valmistuva ateria on helppotekoinen ja maukas. Kasviksia voit käyttää oman jääkaappisi ja makusi mukaan. Rikottu ohrasuurimo on ravinteikas ja antaa vaihtelua perinteisille riisiruoille. Kokeile ja ihastu! Kruunaa ateria suosikkiyrtilläsi.

Advertising information

Ainekset

5 annosta
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 iso sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 2-3 rkl rypsiöljyä
  • tai oliiviöljyä
  • 100 g Piemiento de Padron -paprikoita
  • 100 g herkkusieniä
  • 300 g värikästä kukkakaalisekoitusta
  • 1 l vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • tai lihaliemikuutiota
  • 70 g tomaattipyreetä
  • 2½ dl Myllyn Paras esikypsytetty rikottu ohrasuurimo
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
  • tuoretta salviaa tai muuta yrttiä

Valmistusohje

  • Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
  • Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna rypsi- tai oliiviöljy pannulla ja paista jauheliha ja sipulit ja valkosipulit kauttaaltaan.
  • Puolita sillä välin paprikat ja poista siemenet ja kannat.
  • Viipaloi tai lohko herkkusienet ja paloittele kukkakaalit sopiviksi suupaloiksi.
  • Lisää kasvikset joukkoon ja kääntele muutama minuutti kovalla lämmöllä.
  • Lisää joukkoon vesi, liemikuutiot, tomaattipyree ja rikotut ohrasuurimot.
  • Rouhi joukkoon mustapippuria.
  • Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes neste on imeytynyt ja ohrasuurimot ovat kypsiä.
  • Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa.
  • Hienonna joukkoon tuoretta salviaa tai muuta yrttiä.
  • Nosta pöytään ja kutsu perhe tai ystävät koolle!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: