Kaalipata
- 10 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4-6 annosta
Kaalipata:
- 500 g naudan jauhelihaa
- 2-3 rkl rypsiöljyä
- ½ tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 1 kg varhaiskaalia TAI
- 1 kg kaalia (vaihtoehto)
- 1 iso sipuli
- 2-3 porkkanaa
- 3 rkl rypsiöljyä
- 3 dl vettä
- ½ dl puuroriisiä TAI
- ½ dl jasmiiniriisiä (vaihtoehto)
- ½ dl siirappia
- maun mukaan suolaa
- mustapippuria myllystä
- tuoretta rosmariinia
Valmistusohje
- Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
- Kuumenna rypsiöljy pannulla ja paista jauheliha kauttaaltaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta sivuun.
- Leikkaa kaali tai varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi.
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuori porkkanat ja leikkaa suikaleiksi.
- Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kaali, sipuli ja porkkanat. Kääntele kunnes ainekset pehmenevät.
- Lisää joukkoon paistettu jauheliha, vesi ja siirappi.
- Anna kiehua hiljalleen, kunnes riisi on kypsää. Tarkista maku.
- Mausta suolalla, mustapippurilla ja tuoreella rosmariinilla.
- Tarjoa kaalipata sellaisenaan tai keitettyjen perunoiden kanssa.