Kaalipata

  • 10 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Kaalipata
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

42 arvostelua. Keskiarvo: 3.4/5

Ei arvosteluja

Makuja logo

Kaupallinen yhteistyö Makuja

Ihana arkiruoka valmistuu kaalista. Kaalipata kypsyy nopeasti kattilassa tai padassa liedellä.

Advertising information

Ainekset

4-6 annosta
Kaalipata:
  • 500 g naudan jauhelihaa
  • 2-3 rkl rypsiöljyä
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 kg varhaiskaalia TAI
  • 1 kg kaalia (vaihtoehto)
  • 1 iso sipuli
  • 2-3 porkkanaa
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 3 dl vettä
  • ½ dl puuroriisiä TAI
  • ½ dl jasmiiniriisiä (vaihtoehto)
  • ½ dl siirappia
  • maun mukaan suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • tuoretta rosmariinia

Valmistusohje

  • Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
  • Kuumenna rypsiöljy pannulla ja paista jauheliha kauttaaltaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta sivuun.
  • Leikkaa kaali tai varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi.
  • Kuori ja hienonna sipuli.
  • Kuori porkkanat ja leikkaa suikaleiksi.
  • Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kaali, sipuli ja porkkanat. Kääntele kunnes ainekset pehmenevät.
  • Lisää joukkoon paistettu jauheliha, vesi ja siirappi.
  • Anna kiehua hiljalleen, kunnes riisi on kypsää. Tarkista maku.
  • Mausta suolalla, mustapippurilla ja tuoreella rosmariinilla.
  • Tarjoa kaalipata sellaisenaan tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Kaalipata

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: