Lihapullat ja kantarellikastike
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
Lihapullat:
- 1 dl korppujauhoja
- 2 dl vettä
- 500 g naudan jauhelihaa
- voita
- 1 sipuli
- ½ tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- ½ tl chilijauhetta
- 2 tl rakuunaa
Kantarellikastike:
- 50 g voita
- 1 l kantarelleja
- ¾ dl vehnäjauhoja
- 7-8 dl kermaa TAI
- 7-8 dl maitoa
- suolaa
Valmistusohje
- Laita korppujauhot kulhoon. Lisää joukkoon vesi ja anna korppujauhojen turvota hetki.
- Lisää naudan jauheliha sekoittaen. Kuumenna voi pannulla ja hienonna sipuli.
- Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja kääntele, kunnes sipuli pehmenee ja on kauniin väristä. Lisää kuullotettu sipuli jauhelihan joukkoon. Lisää suola, mustapippuria myllystä maun mukaan, chilijauhe ja rakuuna.
- Sekoita massa ja pyöritä tasakokoisiksi pyöryköiksi.
- Paista kuumalla pannulla voissa pyöryköitä välillä käännellen.
- Valmista seuraksi kantarellikastike.
- Sulata voi kattilassa tai pannulla, älä kuitenkaan ruskista.
- Laita kantarellit joukkoon ja kääntele, kunnes sienet pehmenevät. Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja kääntele sekaisin.
- Lisää kerma ja/tai maito ja anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia. Mausta suolalla.
- Tarjoa halutessasi lihapullien ja kantarellikastikeen seuraksi myös höyrytettyjä porkkanoita ja keitettyjä perunoita.