Jauhelihapyörykät tomaatti-kookoskastikkeessa
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 600 g naudan jauheliha
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynsi
- 2 tl kuivattu minttu
- ½ tl suola
- 1 rkl tomaattipyree
- ½ tl kurkuma
- öljy
Kastike:
- 500 g paseerattu tomaatti
- 1 prk (4 dl) kookosmaito
- 2 valkosipulinkynsi
- 1 punainen chilipaprika
- 2 tl juustokumina
- ½ tl suola
- 2 rkl maizena
- ½ dl vesi
Jauhelihapyörykät sopivat arkeen ja juhlaan. Illanistujaisiinkin sopiva ateria maistuu herkulliselta riisin tai couscousin kanssa.
Jauhelihapyörykät tomaatti-kookoskastikkeessa
4 annosta
600 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tl kuivattua minttua
½ tl suolaa
1 rkl tomaattipyreetä
½ tl kurkumaa
öljyä paistamiseen
Kastike:
500 g paseerattua tomaattia
1 prk (4 dl) kookosmaitoa
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chilipaprika
2 tl juustokuminaa
½ tl suolaa
2 rkl maizenaa
½ dl vettä
Laita naudanjauheliha kulhoon.
Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota halutessasi pannulla tilkassa öljyä.
Kuori ja hienonna joukkoon valkosipuli. Lisää minttu, suola, tomaattipyree ja kurkuma. Käännä taikina tasaiseksi.
Muotoile pyöryköiksi ja paista kuumalla pannulla öljyssä käännellen. Nosta pyörykät sivuun.
Mittaa kastikkeen ainekset maizenaa ja vettä lukuun ottamatta kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.
Lisää loppuvaiheessa veteen sekoitettu maizena ohuena nauhana ja anna kiehua noin kolme minuuttia.
Tarkista maku.
Lisää joukkoon pyörykät ja kuumenna.
Tarjoa seuraksi riisiä tai couscousia.