Toscaomenat
- 10 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Video: Toscaomenat
Ainekset
4 annosta
- 4 omenaa
- ½ dl siirappia TAI
- ½ dl fariinisokeria (vaihtoehto)
- 25 g voita TAI
- 25 g margariinia (vaihtoehto)
Pinnalle:
- 75 g voita TAI
- 75 g margariinia (vaihtoehto)
- 2 rkl vehnäjauhoa TAI
- 2 rkl gluteenitonta jauhoseosta (vaihtoehto)
- ½ dl sokeria
- 75 g mantelilastuja
- 2 rkl kermaa TAI
- 2 rkl maitoa (vaihtoehto)
Valmistusohje
- Poista omenoista siemenkodat ja kuori omenat. Puolita omenat ja laita kupera puoli ylöspäin reunalliseen matalaan uunivuokaan.
- Kaada päälle siirappia tai fariinisokeria ja paloittele päälle voi tai margariini.
- Laita 200 asteiseen uuniin ja anna kypsyä noin 20 minuuttia. Valmista sillä välin toscakuorrute.
- Sulata voi tai margariini kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot tai gluteeniton jauhoseos, sokeri, mantelilastut ja kerma tai maito.
- Kiehauta. Levitä seos esikypsennettyjen omenoiden päälle.
- Jatka kypsennystä, kunnes pinta on kauniin värinen.
- Tarjoa toscaomenat lämpiminä kermavaahdon, vaniljavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.