Toscaomenat

  • 10 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

18 arvostelua. Keskiarvo: 4.3/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteistyö Makuja

Oletko valmistanut toscaomenoita?
Ihanasti karamellisoituva kuorrute maistuu taivaalliselta. Tämä jälkiruoka kannattaa nauttia ehdottomasti lämpimänä.
Tarjoa seuraksi kermavaahtoa, vaniljavaahtoa tai vaniljajäätelöä.

Advertising information

Video: Toscaomenat

Ainekset

4 annosta
  • 4 omenaa
  • ½ dl siirappia TAI
  • ½ dl fariinisokeria (vaihtoehto)
  • 25 g voita TAI
  • 25 g margariinia (vaihtoehto)
Pinnalle:
  • 75 g voita TAI
  • 75 g margariinia (vaihtoehto)
  • 2 rkl vehnäjauhoa TAI
  • 2 rkl gluteenitonta jauhoseosta (vaihtoehto)
  • ½ dl sokeria
  • 75 g mantelilastuja
  • 2 rkl kermaa TAI
  • 2 rkl maitoa (vaihtoehto)

Valmistusohje

  • Poista omenoista siemenkodat ja kuori omenat. Puolita omenat ja laita kupera puoli ylöspäin reunalliseen matalaan uunivuokaan.
  • Kaada päälle siirappia tai fariinisokeria ja paloittele päälle voi tai margariini.
  • Laita 200 asteiseen uuniin ja anna kypsyä noin 20 minuuttia. Valmista sillä välin toscakuorrute.
  • Sulata voi tai margariini kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot tai gluteeniton jauhoseos, sokeri, mantelilastut ja kerma tai maito.
  • Kiehauta. Levitä seos esikypsennettyjen omenoiden päälle.
  • Jatka kypsennystä, kunnes pinta on kauniin värinen.
  • Tarjoa toscaomenat lämpiminä kermavaahdon, vaniljavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä