Toscaomenat
- 10 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 4 omenaa
- ½ dl siirappia TAI
- ½ dl fariinisokeria
- 25 g TAI
- 25 g margariinia
Pinnalle:
- 75 g voi
- (vaihtoehto) margariini
- 2 rkl vehnäjauho
- (vaihtoehto) gluteeniton jauhoseos
- ½ dl sokeri
- 75 g mantelilastu
- 2 rkl kerma
- (vaihtoehto) maito

Toscaomenat
4 annosta
4 omenaa
½ dl siirappia tai fariinisokeria
25 g voita tai margariinia
Pinnalle:
75 g voita tai margariinia
2 rkl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
½ dl sokeria
75 g mantelilastuja
2 rkl kermaa tai maitoa
Poista omenoista siemenkodat ja kuori omenat. Puolita omenat ja laita kupera puoli ylöspäin reunalliseen matalaan uunivuokaan. Kaada päälle siirappia tai fariinisokeria ja paloittele päälle voi tai margariini. Laita 200 asteiseen uuniin ja anna kypsyä noin 20 minuuttia. Valmista sillä välin toscakuorrute. Sulata voi tai margariini kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot tai gluteeniton jauhoseos, sokeri, mantelilastut ja kerma tai maito. Kiehauta. Levitä seos esikypsennettyjen omenoiden päälle. Jatka kypsennystä, kunnes pinta on kauniin värinen.
Tarjoa lämpiminä kermavaahdon, vaniljavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.