Toscaomenat

  • 10 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

9 arvostelua. Keskiarvo: 4.3/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Syksyn omenat taipuvat monenlaisiksi herkuiksi. Oletko valmistanut toscaomenoita?
Ihanasti karamellisoituva kuorrute maistuu taivaalliselta. Tämä jälkiruoka kannattaa nauttia ehdottomasti lämpimänä.
Tarjoa seuraksi kermavaahtoa, vaniljavaahtoa tai vaniljajäätelöä.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 4 omenaa
  • ½ dl siirappia TAI
  • ½ dl fariinisokeria
  • 25 g TAI
  • 25 g margariinia
Pinnalle:
  • 75 g voi
  • (vaihtoehto) margariini
  • 2 rkl vehnäjauho
  • (vaihtoehto) gluteeniton jauhoseos
  • ½ dl sokeri
  • 75 g mantelilastu
  • 2 rkl kerma
  • (vaihtoehto) maito

 

Toscaomenat
4 annosta

4 omenaa
½ dl siirappia tai fariinisokeria
25 g voita tai margariinia

Pinnalle:
75 g voita tai margariinia
2 rkl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
½ dl sokeria
75 g mantelilastuja
2 rkl kermaa tai maitoa

https://youtu.be/KxI1hUU1asc

Poista omenoista siemenkodat ja kuori omenat. Puolita omenat ja laita kupera puoli ylöspäin reunalliseen matalaan uunivuokaan. Kaada päälle siirappia tai fariinisokeria ja paloittele päälle voi tai margariini. Laita 200 asteiseen uuniin ja anna kypsyä noin 20 minuuttia. Valmista sillä välin toscakuorrute. Sulata voi tai margariini kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot tai gluteeniton jauhoseos, sokeri, mantelilastut ja kerma tai maito. Kiehauta. Levitä seos esikypsennettyjen omenoiden päälle. Jatka kypsennystä, kunnes pinta on kauniin värinen.

Tarjoa lämpiminä kermavaahdon, vaniljavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: