Omena-kaurapaistos Hellapoliisin tapaan

  • 10 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
omena-kaurapaistos
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

96 arvostelua. Keskiarvo: 3.4/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Omena-kaurapaistos kuuluu syksyyn. Kotimaiset omenat kannattaa käyttää kuorineen, poista vain siemenkota ja leikkaa omenat lohkoiksi.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 8-10 kotimaista omenaa
  • 1 ½ dl fariinisokeria
  • 2 tl kanelia
  • 100 g voita TAI
  • 100 g margariinia (vaihtoehto)
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • ½ sokeria (halutessasi)

Valmistusohje

  • Huuhtele omenat ja puolita ne veitsellä.
  • Poista siemenkodat ja leikkaa omenat lohkoiksi.
  • Laita omenat reunalliseen uunivuokaan ja sekoita joukkoon fariinisokeri ja kaneli.
  • Sekoita kulhossa voi, kaurahiutaleet (ja sokeri) käsin tasaiseksi seokseksi.
  • Ripottele muruseos omenoiden päälle. Paista 175-200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmenneet ja pinta on kauniin rapea.
  • Nauti omena-kaurapaistos hieman jäähtyneenä ja tarjoa seuraksi esimerkiksi jäätelöä.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä