Kylmä kauravanukas
- 20 min Työaika
- 12 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 6 dl maito
- 2 dl Myllyn Paras Kaurarouhe
Lisäksi:
- 2 ½ dl vaahtoutuva vaniljakastike
- ¾ dl sokeri
- 1-2 tl kaneli
- 250 g pakastekirsikka
- 5 liivatelehti
- ½ dl vesi
Pinnalle:
- 1-2 dl kuohukerma
- (vaihtoehto) vispikerma
- 1-2 rkl sokeri
- 1 tl vaniljasokeri
- ripaus kaneli
- cocktailkirsikka
Myllyn Paras on tuonut markkinoille Kaurarouhepuuron, josta voit valmistaa perinteisen puuron lisäksi myös vaikkapa lisäkkeet ruoalle. Monikäyttöinen kaurarouhe on mainio myös jälkiruoassa. Kokeile vaikka!
Kylmä kauravanukas
10-15 annosta
6 dl maitoa
2 dl Myllyn Paras Kaurarouhetta
Lisäksi:
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
¾ dl sokeria
1-2 tl kanelia
250 g pakastekirsikoita
5 liivatelehteä + vettä
½ dl vettä
Pinnalle:
1-2 dl kuohu- tai vispikermaa
1-2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus kanelia
cocktailkirsikoita
Laita maito ja kaurarouhe kattilaan ja anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes puuro on kypsää. Jäähdytä.
Vaahdota vaniljakastike ja vatkaa joukkoon puuro, sokeri, kaneli ja hieman kohmeiset pakastekirsikat.
Laita liivatelehdet likoamaan väljään kylmään veteen noin viideksi minuutiksi, kunnes hieman pehmenevät.
Kiehauta vesitilkka ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet, sekoita. Kaada liemi ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Vuoraa halkaisijaltaan 22-24 cm irtopohjavuoka tai pitkulainen reunavuoka leivinpaperilla ja tarkista ettei reunojen alta pääse valumaan täytettä mikäli käytät reunavuokaa. Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli. Irrota kauravanukas vuoasta veitsellä irti pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Lusikoi vaahto pinnalle ja levitä huolimattomasti päälle. Ripottele pinnalle kanelia. Koristele cocktailkirsikoilla. Tarjoa jälkiruokana tai välipalana.