Mustaherukkahillo

  • 15 min Työaika
  • 45 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Mustaherukkahillo
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

302 arvostelua. Keskiarvo: 3.4/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteistyö Dansukker

Muistatko miten herkulliselta mustaherukkahillo maistuu pitkään hautuneen kanaviillokin seurana, tai aamupuuron kanssa?
Milloin viimeksi olet valmistanut hillon mustaherukoista?
Mustaherukka sopii loistavasti suklaakakkujen ja leivosten täytteeksi, maustamiseen ja lisukkeeksi. Mehuina tämä marja on vertaansa vailla syys-, ja talviflunssaa potiessa.
Valmistaminen on helppoa! Vinkkinä haluan sanoa, että pieniin hillo-, tai lastenruokasosepurkkeihin valmistettuna näistä voi koota jouluna muiden itse valmistettujen säilykkeiden kanssa lahjan ruokaa rakastavalle ystävälle!

Jos kesällä jää hillot keittämättä, tämä onnistuu yhtä helposti myös pakastemarjoista. Hillosokeri sisältää kidesokerin lisäksi mm. marjojen ja hedelmien omaa hyytelöivää ainetta, pektiiniä, joka antaa hilloille sopivan kiinteän rakenteen.

Tämän kanssa sopii erinomaisesti esimerkiksi tämä: Nopea broileriviillokki

Advertising information

Ainekset

1 purkki annosta
  • 2 l mustaherukoita
  • ½ dl vettä
  • ½ kg Dansukker Hillosokeria

Valmistusohje

  • Laita putsatut marjat kattilaan, lisää joukkoon vesi.
  • Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes muodostuu vesihöyryä.
  • Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen.
  • Keitä miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia välillä sekoitellen.
  • Anna hillon jäähtyä puolisen tuntia.
  • Mikäli hillon pintaan muodostuu vaahtoa, kuori se pois lusikalla nostellen.
  • Kaada hillo kuumennettuihin lasitölkkeihin, sulje tiiviisti.
  • Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa.
  • Mustaherukkahillo säilyy parhaiten viileässä.
  • Kokeile myös Dansukker Hillo-marmeladisokeria!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä