Mehevät makkara-kasvisnyytit

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

13 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Vihreäkeiju

Vihreäkeijun yrttitarhassa tutustumme tällä kertaa oreganoon.
Se on tuttu mausteyrtti jo antiikin ajoilta ja monet yhdistävät sen lomamatkoihin Italiaan. Sittemmin oregano, eli mäkimeirami on toki levinnyt ympäri Euroopan ja jopa Aasiaan asti. Oreganoa käytetään tyypillisesti pizzoihin, tomaattiruokiin, erilaisiin kasvisaterioihin ja tietysti pastaruokiin.
Mehevät makkara-kasvisnyytit ovat kesän suosikkiruokaa. Nämä nyytit eivät ole mauttomia, vaan niissä korostuu upeat maut ihanalla tavalla. Kokeile ja ylläty, miten helppoa ja herkullista! Valmista ruoka avonaisissa nyyteissä, jolloin näet helposti kypsyysasteen ja ruoka saa kauniin värin.

Advertising information

Video

Ainekset

4 annosta
  • 200 g chorizomakkaraa TAI
  • 200 g lenkkimakkaraa
  • 4 herkkusientä
  • 12 tomaattia
  • 1 vihreä paprika
  • 2 sipulia
Lisäksi:
  • 4 palaa foliota
  • 4 palaa leivinpaperia
Kastike:
  • 2 dl paseerattua tomaattia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½-1 punainen chili
  • mustapippurirouhe
  • 1/3-1/2 ruukkua Vihreäkeiju oregano
  • 50 g fetajuustoa

Valmistusohje

  • Leikkaa makkara sopiviksi suupaloiksi.
  • Leikkaa herkkusienet neljään osaan. Puolita tomaatit halutessasi.
  • Paloittele paprika ja sipulit sopiviksi suupaloiksi.
  • Leikkaa foliosta ja leivinpaperista suorakaiteen malliset palat ja laita ne päällekkäin siten, että folio on kiiltävä puoli alaspäin pöydällä.
  • Laita päälle leivinpaperiarkki, joka on hieman foliota pienempi.
  • Kasaa jokaisen leivinpaperin päälle keko kasviksia ja makkaraa.
  • Valmista kastike.
  • Laita paseerattu tomaatti, hienonnetut valkosipulinkynnet ja hienonnettu chili kasariin ja anna kiehua hiljalleen.
  • Mausta mustapippurilla ja hienonna joukkoon tuoretta oreganoa.
  • Anna kiehua 5-10 minuuttia.
  • Valuta kastike kekojen päälle ja nosta folioarkin reunoja siten, että saat avonaisen nyytin.
  • Ripottele pinnalle murustettua fetajuustoa.
  • Nosta nyytit grilliin tai kuumaan uuniin ja anna kypsyä, kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä.
  • Koristele oreganolla ja tarjoa heti.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: