Muurinpohjaletut

  • 20 min Työaika
  • 45 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso

12 arvostelua. Keskiarvo: 3.3/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

8-10 annosta
  • 1 l täysmaito
  • 3 kananmuna
  • 1 ½ tl suola
  • 2 dl vehnäjauho
  • 2 dl ohrajauho
  • ½ dl juokseva margariini
  • ruokaöljy
  • voi

Muurinpohjaletut kuuluvat mökkeilyyn ja kesän herkutteluhetkeen, ainakin näin kaupunkilaiselle.
Ulkosalla tehtynä myös liekitys onnistuu hyvin, kun ei tarvitse varoa liesituuletinta. Lisää paistetun räiskäleen joukkoon hieman esimerkiksi marja- tai sitruslikööriä ja sytytä alkoholi tulitikulla tai pitkällä sytyttimellä. Kun liekki sammuu, on alkoholi palanut ja jäljelle jää vain miellyttävä maku.

Muurinpohjaletut
8-10 kpl

1 litra täysmaitoa tai kevytmaitoa
3 munaa
1 1/2 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl ohrajauhoja
1/2 dl margariinisulaa tai ruokaöljyä

margariinia tai voita paistamiseen

Vatkaa maidon joukkoon munat ja suola, lisää jauhot ja lopuksi margariinisula tai öljy.
Anna taikinan turvota kylmässä vähintään puoli tuntia.

Paista kuumassa pannussa rasvassa molemmin puolin.
Tarjoa lisäksi marjoja tai hilloa ja kermaa tai vaniljajäätelöä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: