Muurinpohjaletut
- 10 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Muurikka
Kaikki tuntevat muurinpohjaletut! Ne kuuluvat läpi vuoden erilaisiin toritapahtumiin ja mitä olisi mökkeily ilman muurinpohjalettuja. Kuka on perheesi muurinpohjalettumestari? Lettujen valmistus on helppoa kun on hyvät välineet. Opa Muurikka myy muurinpohjapannuja sellaisenaan tai jalkojen kanssa. Voit helposti täydentää omaa valikoimaasi laajasta valikoimasta. Muurikka Kesäkeittiötä löydät niin sähkö- kuin kaasukäyttöisenä. Värisävyinä on harmaa ja musta vaihtoehto. Hanki myös lettujen kääntämistä helpottavat paistolastat, joista pitkällä voit irrottaa letun helposti pannusta ja leveämmällä kääntäminen käy näppärästi.
>> Tutustu Opa Muurikka tuotteisiin tästä <<Advertising information
Ainekset
8 annosta
- 5 dl täysmaitoa
- 2 kananmunaa
- ripaus suolaa
- 1 rkl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl ohrajauhoja
- 50 g sulatettua voita TAI
- 50 g margariinia (vaihtoehto)
Paistamiseen:
- Muurikka Paistosprayta
Lisäksi:
- mansikkahilloa TAI
- tuoreita mansikoita (vaihtoehto)
- (kermavaahtoa, vaniljavaahtoa tai vaniljajäätelöä)
Valmistusohje
- Mittaa täysmaito kulhoon ja vatkaa joukkoon rikotut kananmunat.
- Lisää suola, sokeri, vehnäjauhot ja ohrajauhot. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää vielä sulatettu voi tai margariini ja sekoita.
- Anna taikinan turvota mielellään vähintään puoli tuntia.
- Suihkauta Muurikka Paistosprayta Muurikka pannuun ja kuumenna.
- Valuta taikinaa ympyrän muotoon ja anna sen jähmettyä.
- Käännä Muurikka Paistolastalla ja paista vielä hetki toiselta puolelta.
- Tarjoa muurinpohjaletut mansikkahillon tai tuoreiden mansikoiden kanssa.
- Voit tarjota seuraksi myös kerma- tai vaniljavaahtoa tai vaniljajäätelöä.