Kananpojankeitto

  • 10 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

16 arvostelua. Keskiarvo: 4.6/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 2 rkl öljy
  • 400 g Kariniemen Kananpojan fileesuikaleet
  • ¼ tl suola
  • paprikajauhe
  • 1½ l vesi
  • 2 kanaliemikuutio
  • 1-2 laakerinlehti
  • 10 maustepippuri
  • 1 purjo
  • 200 g palsternakka
  • 200 g porkkana
  • 200 g juuriselleri
  • 1 kg peruna
  • suola
  • 2 tl kuivattu lipstikka
  • tuore timjami
  • (vaihtoehto) tuore lipstikka

Murea ja suussa sulava kananpojankeitto on mitä ihanin pakkaspäivän ruoka.
Laita keittokattila porisemaan ja nauti kuumasta keitosta tuoreen leivän kanssa.

Kananpojankeitto
4 annosta

2 rkl öljyä
400 g Kariniemen Kananpojan fileesuikaleita, maustamaton
¼ tl suolaa
(paprikajauhetta)
1½ l vettä
2 kanaliemikuutiota
1-2 laakerinlehteä
10 mustapippuria
1 pieni purjo
200 g palsternakkaa
200 g porkkanoita
200 g juuriselleriä
1 kg perunoita
(suolaa tarvittaessa)
2 tl kuivattua lipstikkaa
tuoretta timjamia tai lipstikkaa

Kuumenna öljy kattilassa ja paista kananpojan fileesuikaleet kauttaaltaan.
Mausta suolalla ja halutessasi paprikajauheella.
Lisää joukkoon vesi, kanaliemikuutiot, laakerinlehdet ja mustapippurit.
Puolita purjo pituussuunnassa ja huuhtele lehtien välit vedellä.
Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Kuori palsternakka, porkkanat, juuriselleri ja perunat ja kuutioi ne sopiviksi suupaloiksi.
Lisää ensin kiehuvaan nesteeseen palsternakka, porkkanat ja juuriselleri. Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia ja lisää sitten perunat.
Mausta lipstikalla.

Anna keiton muhia, kunnes juurekset ovat kypsiä.
Tarkista maku.

Riivi valmiiseen keittoon tuoretta timjamia tai hienonna lipstikkaa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä